Klassisk safari 5 dagar.

Klassisk safari 5 dagar.
Pris per person från: 16 900 kr.

Vår klassiska safari går till nationalparkerna Lake Manyara, Serengeti och Ngorongoro. Vi bor bekvämt på lodger och camper och gör gamedrives i parkerna. I Lake Manyara, som har mer skog än andra parker, kan man se apor, elefanter och flamingos. Serengeti är hem för den stora migrationen men här finns också många Buffalo, elefanter, giraffer, lejon, sebror, gaseller, gnuer och leoparder. Ngorongoro kratern finns med på UNESCOs världsarvslista och här finns både zebror, gnuer, lejon och hyenor.

Denna tur ger dig verkligen den klassiska safariupplevelsen!

Tips! Förläng gärna din tur med en sol och badsemester på Zanzibar!

Detta ingår:
Transfer från Kilimanjaro till Arusha.
1 natt i Arusha på Rivertrees Country Inn eller likande.
1 natt i Lake Manyara på Kirurumu Manyara Lodge eller likande.
1 natt i Serengeti på Kiota Camp eller likande.
1 natt i Karatu på The retreat at Ngorongoro eller likande.
Entréavgifter till nationalparkerna, inkl. skatter.
Måltider enligt program.
Gamedrives i en 4X4 land cruiser med uppfällbart tak och engelsktalande guide.
1 kikare, 2 photography bean bags och 1 custom safari map ingår i fordonet.
1.5 liter flaskvatten per person per dag.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Kilimanjaro – Arusha.
Vid ankomsten till Kilimanjaros internationella flygplats hämtas du upp av vår professionella guide som hjälper dig med ditt bagage och ger dig transfer till Rivertrees Country Inn i Arusha. Eftermiddagen är sedan fri att spendera på egen hand och för att vila upp sig lite efter nedresan. (M)

Dag 2: Arusha – Lake Manyara.
På förmiddagen färdas vi mot Lake Manyara med packad picknicklunch. Parken ligger ca 2 timmar från Arusha. Lake Manyaras nationalpark skiljer sig från andra i Tanzania då den har mer skog och här kan man hitta apor, elefanter och många fåglar så som flamingos. Efter besöket här fortsätter vi till vår lodge. (F,L,M)

Dag 3: Lake Manyara – Serengeti.
Vi färdas genom Nduru slätterna till Serengetis nationalpark. Parken är känd för den stora migrationen då över 200 000 sebror och 300 000 gaseller följer gnuerna norrut mot Kenya. Men även när migrationen är tyst är Serengeti ett av de bästa ställena för att se vilda djur i Afrika. Här finns stora hjordar av Buffalo, elefanter och giraffer för att inte glömma alla olika gaseller så som eland, topi, kongoni, impala och Grant. På slätterna kan man se de ståtliga lejonen festa på sina villebråd eller vila sig i solen. Leoparderna jagar längst Seronera floden och Cheetahs håller till på de sydöstra slätterna. I parken finns även över 500 olika arter av fåglar och vår guide lär oss om de små fem- the small five, tillskillnad mot the big five! (F,L,M)

Dag 4: Serengeti – Ngorongoro.
Idag skall vi besöka den berömda Ngorongoro kratern som finns med på UNESCOs världsarvslista. Den räknas ofta som världens 8de underverk. I detta skyddade område lever många olika djurarter inom kraterns väggar. Vi tar oss ned i kratern för en gamedrive och kan få se gnuer, bufflar, gaseller, zebror, lejon, hyenor, leoparder och en och annan svart noshörning. I området runt kratern kan man även se många elefanter. Vi äter en picknicklunch under dagen. Sen eftermiddag beger vi oss till lodgen för middag. (F,L,M)

 Dag 5: Ngorongoro – Kilimanjaro.
Idag återvänder vi till Arusha. Om man önskar kan man stanna vid Cultural Heritage center på vägen och besöka dess souvenirshop och konstgalleri. På dagar med vackert väder har man en fin utsikt över Mt. Meru härifrån.

Vi kommer fram till Arusha Coffee Lodge och äter lunch i den grönskande trädgården. För den som vill kan man besöka Shanga vilket är en grupp som ger arbetsmöjligheter till personer med utvecklingsstörningar. Här skapar de unika handgjorda presenter.
Vi får sedan transfer tillbaka till Kilimanjaro, vilket avslutar vår safari. (F,L)

Detta ingår ej:
Internationellt flyg tur och retur till Kilimanjaro.
Visum till Tanzania.
Måltider som inte omnämns i programmet.
Alkoholhaltiga drycker och läskedrycker.
Dricks.
Reseförsäkring.  

Obs! Man kan få rabatt på turen om man bokar 3 resenärer eller fler i sällskap.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta  säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar.