Kilimanjaro trekking 7 dagar.

Kilimanjaro trekking 7 dagar.
Pris per person från: 19 900 kr. 

Under denna tur följer vi den populära Machame Route upp till toppen av Mount Kilimanjaro 5895 meter och det högsta berget i Afrika! Vandringsleden är ca 62 km lång och riktar sig i första hand till dem som redan har lite erfarenhet av bergsvandring. Leden kan även användas av första gångs trekkers och kan bli lite av en utmaning men är fullt möjlig att genomföra! Det är en fanatiskt känsla att stå uppe på toppen kallad “Afrikas tak” och se världen vakna till liv i en underbar soluppgång!

Tips! Förläng gärna din tur med en safari eller sol och badsemester på Zanzibar.

Detta ingår:
Transfer från Kilimanjaro/Arusha/Moshi till Machame Gate.
7 dagars Machame Route vandring enligt nedan program.
6 nätter i tält på campingplats – campingutrustning ingår (tält, liggunderlag, stolar, bord etc) Obs! Ej sovsäck.
1 natt på hotell Mc Ellys i Arusha eller liknande.
Professionell engelsktalande guide.
Professionell engelsktalande kock.
Måltider enligt program.
Mineralvatten.
Entréavgifter till nationalparkerna.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Machame Gate – Machame Camp.
Vi får transfer till berget Kilimanjaro och vandringsledens början. Där packar vår personal det sista vi behöver för vandringen och ordnar med alla papper för att vi skall få ge oss ut på leden. Sedan är det dags att vandra genom Machame Gate och ut på äventyret. Dagens vandring tar oss genom den afrikanska bergsskogen och vi kan studera vacker flora på vägen. Vi äter en picknicklunch under dagen. På eftermiddagen kommer vi fram till vårt första läger vid Machame Camp. Här äter vi middag. (L,M)

Dag 2: Machame Camp – Shira Camp.  
Dagens första vandringssträcka går ganska brant uppåt och vi stiger i altitud. Kom ihåg att dricka vatten och gå i lugn och jämn takt när vi tar oss uppåt. Under dagen äter vi en pickniklunch efter leden. Området vi passerar idag kallas hälsanszon då det växer mycket vilda blommor och framför allt lobeliaplantor här. På håll kan vi även skymta lavaformationer och glaciärer. (F,L,M)

Dag 3: Shira Camp – Barranco Camp.
Idag jobbar vi oss brant uppåt mot den alpina öken. På vägen passerar vi Lava Tower, ett fantastiskt naturfenomen. Denna formation skapades för flera tusen år sedan då lava sköt upp från vulkanen inre men sen stelnade och satte sig som en plugg i berget så utbrottet avbröts. Det är en fantastisk känsla att stå nedanför denna lavaklippa och förundras över naturens krafter. Vi tar oss sedan nedåt en bit igen för att komma till vår lägerplats Barranco Camp som ligger på bergets södra sida. (F,L,M)

Dag 4: Barranco Camp – Karanga Camp.
Från Barranco camp tar vi oss via Barranco väggen genom glaciärdalarna till Karanga Camp. Vandringssträckan idag är relativt kort och vi äter lunch när vi kommer fram till Karanga. För dem som vill kan man sedan ta en promenad ihop med guiden till den södra väggen varifrån man har en utmärkt utsikt över Kibo och de djupa glaciärdalarna. (F,L,M)

Dag 5: Barranco Camp – Barafu Camp.
På förmiddagen vandrar vi vidare upp mot Barafu Camp. Vid ankomsten äter vi lunch och sedan är det dags för att vila inför morgondagens stora utmaning – att klättra upp till toppen! Tänk på att klä dig varmt idag då friska vindar gärna sveper över denna lägerplats. Härifrån har man en underbar utsikt över Mawenzi toppen. Vi äter en tidig middag och går och lägger oss. (F,L,M)

Dag 6: Barafu Camp – Summit – Mweka Camp.
Idag skall vi ta oss an vandrings stora utmaning – att klättra upp på toppen kallad The summit! Vi ger oss av mitt i natten för att kunna komma upp till toppen i gryningen och se dagens första solstrålar lysa upp området runt omkring oss. Det gäller att ha mycket tålamod och villstyrka för att ta sig den sista biten upp till toppen från Stella Point. Men det är väll värt mödan när man kommer upp till Uhuru Peak och står på platsen som är känd som Roof of Africa – Afrikas tak! Efter att ha njutit på toppen ett tag börjar vår färd nedåt och vi vandrar tills vi kommer till Mweka Camp där vi äter middag. (F,L,M)

 Dag 7: Mweka – Arusha/Moshi.
Efter frukost vandrar vi tillbaka ned för berget genom bergskogen och vi lunchtid är vi vid ledens slutpunkt – Mweka Gate. Härifrån får vi transfer tillbaka till Kilimanjaro / Arusha eller Moshi beroende på var ni började er tur. (F,L)

Detta ingår ej:
Internationellt flyg tur och retur till Kilimanjaro.
Visum till Tanzania.
Sovsäck.
Måltider som inte omnämns i programmet.
Alkoholhaltiga drycker och läskedrycker.
Dricks.
Reseförsäkring.  

Tilläggstjänster
Portabel toalett (ca 300 usd per person)
Syretankar (ca 100 usd per person för 1 tank)

Om Kilimanjaro och vandringen!
Mt Kilimanjaro är det högsta berget i Afrika och det högsta fristående berget i världen. Detta tillhör alltså ingen bergskedja utan ligger för sig själv på slättlandet, vilket gör att man har underbar utsikt över den afrikanska slätten under vår vandring. Vandringen upp till toppen är inte endast till för erfarna bergsklättrare utan genomförs varje år av geneneman. Allt från 6 åringar till 82 åringar har genomfört denna! Det man bör tänka på dock är att man är vid god hälsa och i god form eftersom det är mycket tunn luft och syrefattig luft uppe på toppen!

Vädret kan vara ganska så omväxlande på berget beroende på altitud och säsong. Det kan vara ganska kallt uppe vid toppen så att ha varma och vindtäta kläder är ett måste. Då det också kan falla tunga regn är även vattentäta kläder ett krav. Alla som vill vandra/klättra upp till toppen måste vara väl utrustade!

Bästa tiden att vandra/klättra upp för Kilimanjaro är under den torra säsongen – januari, februari, juli, augusti, september och oktober. Det är möjligt att genomföra vandringen under de övriga månaderna (mars,april,maj,jun,nov och dec) men då får man räkna med en hel del regn. 

Avstånd och altituder:
Dag 1 Machame Gate (1640 m) – Machame Camp (2850 m) = 11 km ca 5-7 tim.
Dag 2 Machame Camp (2850 m) – Shira Camp (3810 m) = 5 km 4-6 tim.
Dag 3 Shira camp (3810 m) – Lava Tower (4630 m) – Barranco Camp (2976 m) = 7+3 km 4-5 + 2-3 tim.
Dag 4 Barranco Camp (2976 m) – Karanga Camp (3995 m) = 5 km 4 – 5 tim.
Dag 5 Karanga Camp (3995 m) – Barafu Camp (4673 m) = 4 km 4-5 tim.
Dag 6 Barafu Camp(4673 m) – Summit (5895 m) – Mweka Camp (3068 m) = 5 + 12 km 7-8 tim + 4-6 tim.
Dag 7 Mweka Camp (3068 m) – Mweka Gate (1640 m) = 10 km 3-4 tim.

Priserna är beräknade på 2 personer som reser tillsammans.
Priserna är baserade på lägsta  säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar.