En smak av Tanzania 6 dagar.

En smak av Tanzania 6 dagar.
Pris per person från: 15 500 kr.
Pris för medföljande barn 5-12 år från: 6 500 kr.

Under denna tur får man den klassiska safariupplevelsen då man besöker några av landets nationalparker, men man får också chansen att uppleva mer av landet. Vi besöker det kulturella centret vid Tengeru och får vara med om både en kanottur, träffa Meru folket samt se hur de förhåller sig till kaffe! I Arushas nationalpark får vi vara med om en vandringstur med en parkvakt och i Tarangire finns stora elefanthjordar. Vi besöker även Ngorongoro kratern som finns med på UNESCOs världsarvslista och här finns både zebror, gnuer, lejon och hyenor.

Denna tur passar utmärk både för vuxna turister som letar efter mer än bara den klassiska safariupplevelsen samt för barnfamiljer!

Tips! Förläng gärna din tur med en sol och badsemester på Zanzibar. Här finns både romantiska getaways och hotell med barnklubbar!

Detta ingår:
Transfer från Kilimanjaro till Arusha.
3 nätter på Planet Lodge eller likande.
2 nätter på Marera Valley Lodge eller likande.
Entréavgifter till nationalparkerna.
Vandringstur med parkvakt i Arushas nationalpark.
Gamedrive i en 4X4 land cruiser med engelsktalande guide.
Kanottur på Lake Duluti.
Kaffetur i Tengeru.
1.5 liter mineralvatten per person per dag.
Måltider enligt program.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Kilimanjaro – Arusha.
Vid ankomsten till Kilimanjaros internationella flygplats hämtas du upp av vår professionella guide som hjälper dig med ditt bagage och ger dig transfer till Planet Lodge i Arusha. Eftermiddagen är sedan fri att spendera på egen hand och för att vila upp sig lite efter nedresan.

Dag 2: Arusha.
Efter frukost åker vi till Arushas nationalpark för att ta en ca 2 timmars vandringstur tillsammans med en parkvakt. Vi tar sedan en gamedrive i parken och spanar efter alla djurarter som har sin hemvist här. Vi äter en picknicklunch i parken. Sen eftermiddag återvänder vi till lodgen. (F,L)

Dag 3: Arusha – Tengeru – Arusha.
Idag skall vi beger oss till Tengeru där vi börjar dagen med en kanottur på Lake Duluti. Vi äter sedan en traditionell lunch tillagad av Meru stammens kvinnor. På eftermiddagen får vi vara med om en kaffetur och lära oss om hur invånarna här ser på kaffetillverkning. Vi återvänder sedan till vår lodge i Arusha. (F,L)

Dag 4: Arusha – Tarangire.
Efter frukost beger vi oss till Tarangires nationalpark där vi tar en gamedrive och letar efter vilt. Här finns många elefanter, giraffer samt rovdjur. Vi äter en picknicklunch i parken innan vi fortsätter vår tur. Sen eftermiddag kör vi till Marera Valley Lodge där vi äter middag och övernattar. (F,L,M)

Dag 5: Ngorongoro.
Idag skall vi besöka den berömda Ngorongoro kratern som finns med på UNESCOs världsarvslista. I detta skyddade område lever många olika djurarter inom kraterns väggar. Vi tar oss ned i kratern för en gamedrive och kan få se gnuer, bufflar, gaseller, zebror, lejon, hyenor, leoparder och en och annan svart noshörning. I området runt kratern kan man även se många elefanter. Vi äter en picknicklunch under dagen. Sen eftermiddag återvänder vi till Marera Valley lodge för middag. (F,L,M)

Dag 5: Avresa.
Efter frukost får vi transfer tillbaka till Arusha eller för dem som önskar till Kilimanjaros flygplats. Från Arusha kan man ta ett flyg till Zanzibar för att förlänga sin tur med sol och bad. Se förslag på Zanzibar boende och utflykter under destination Zanzibar eller kontakta oss för mer information! (F)

Detta ingår ej:
Internationellt flyg tur och retur till Kilimanjaro.
Visum till Tanzania.
Måltider som inte omnämns i programmet.
Alkoholhaltiga drycker och läskedrycker.
Dricks.
Reseförsäkring.  

Obs! Man kan få rabatt på turen om man bokar 3 resenärer eller fler i sällskap.