Camping safari 5 dagar.

Camping safari 5 dagar.
Pris per person från:12 900 kr.

Denna turen kombinerar tre nationalparker i norra Tanzania. Lake Manyara känd för sina apor, elefanter och flamingos. Den klassiska Ngorongoro kratern där man kan se ”the big five” samt många zebradjur och en och annan noshörning. Turen avslutas vid Tarangire med sina stora elefanthjordar och giraffer.
Vi bor i tält på campingplatser och kommer riktigt nära djur och natur.

Tips! Förläng gärna din tur med en sol och badsemester på Zanzibar.

Detta ingår:
Transfer från Kilimanjaro/Arusha till Mto wa Mbu och tillbaka från Tarangire.
3 nätter på Haven Natur Campsite eller likande. Vänligen observera att vi sover i canvass tält med tältsängar med tillhörande madrasser, lakan, filtar och kuddar. Vill man ta med sin egen sovsäck fungerar detta mycket bra!
1 natt på Wild Palm campsite eller likande.
Entréavgifter till nationalparkerna.
Gamedrive i en 4X4 land cruiser med engelsktalande guide.
1.5 liter mineralvatten per person per dag.
Måltider enligt program.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Kilimanjaro – Mto wa Mbu.
Vid ankomsten till Kilimanjaros internationella flygplats hämtas du upp av vår professionella guide som hjälper dig med ditt bagage och ger dig transfer till byn Mto wa Mbu där vi bor på campingplatsen Haven Nature Campsite. Eftermiddagen är sedan fri att spendera på egen hand och för att vila upp sig lite efter nedresan. (M)

Dag 2: Lake Manyara.
Idag besöker vi Lake Manyaras nationalpark. Vi spenderar hela dagen i parken med gamedrives för att leta efter de vilda djur som finns här. Parken är speciellt känd för sina apor, elefanter och flamingos. Vi äter en picknicklunch i parken. Sen eftermiddag återvänder vi till vår campingplats. (F,L,M)

Dag 3: Ngorongoro.
Den berömda Ngorongoro kratern står på programmet idag. Parken finns med på UNESCOs världsarvslista. I detta skyddade område lever många olika djurarter inom kraterns väggar. Vi tar oss ned i kratern för en gamedrive och kan få se gnuer, bufflar, gaseller, zebror, lejon, hyenor, leoparder och en och annan svart noshörning. I området runt kratern kan man även se många elefanter. Vi äter en picknicklunch under dagen vid Hippo pool. Sen eftermiddag återvänder vi till vår campingplats för middag. (F,L,M)

Dag 4: Tarangire.
Efter frukost beger vi oss till Tarangires nationalpark där vi tar en gamedrive och letar efter vilt. Här finns många elefanter, giraffer samt rovdjur. Vi äter en picknicklunch i parken innan vi fortsätter vår tur. Sen eftermiddag kör vi till Wild Palms campsite där vi äter middag och övernattar. (F,L,M)

Dag 5: Avresa.
Efter frukost tar vi ned tälten och lastar dem på våra fordon. Vi får sedan transfer till Arusha eller för dem som önskar till Kilimanjaros flygplats. Från Arusha kan man ta ett flyg till Zanzibar för att förlänga sin tur med sol och bad. Se förslag på Zanzibar boende och utflykter under destination Zanzibar eller kontakta oss för mer information! (F)

Detta ingår ej:
Internationellt flyg tur och retur till Kilimanjaro.
Visum till Tanzania.
Sovsäck.
Måltider som inte omnämns i programmet.
Alkoholhaltiga drycker och läskedrycker.
Dricks.
Reseförsäkring.  

Obs! Man kan få rabatt på turen om man bokar 3 resenärer eller fler i sällskap.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
 Vi reserverar oss för valutaförändringar.