Sydafrikas höjdpunkter 13 dagar.

Sydafrikas höjdpunkter 13 dagar.
Pris per person från: 33 100 kr.

Sydafrika är ett spännande land med omväxlande natur och en lång historia. Denna tur tar oss till några av landets riktiga höjdpunkter. Vi börjar med att utforska den berömda Garden Route med dess vackra natur, strutsfarm och reservat för apor. Vi förflyttar oss sedan till Johannesburg och lär oss om Apartheid eran samt besöker gården där Nelson Mandela och hans medkämpar höll sina hemliga möten. Turen avslutas med ett besök till Mpumalanga provinsen och den berömda Kruger nationalparken. Här kan man med lite tur få se de berömda big five. Vi hinner även med en tur längst den vackra Panorama route innan det är dags att återvända till Johannesburg. Detta är det bästa av Sydafrika!

Detta ingår:
Internationellt flyg till Kapstaden och hem från Johannesburg.
Inrikesflyg Port Elizabeth – Johannesburg.
12 nätter på standardklasshotell inkl. frukost.
Utflykter enligt program nedan.
Transport under utflykter.
Game drive safari i Kruger parken.
Entréavgifter.
Måltider enligt program nedan.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

 Dag 1: Ankomst Kapstaden.
Vid ankomsten till Kapstaden får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.

Dag 2: Kapstaden – Mossel Bay.
Efter en tidig avfärd från Kapstaden färdas vi över Sir Lowrys pass varifrån man har en magnifik utsikt över dalgångarna och de närliggande bergen. Vi fortsätter ned till Cape Agulhas, Afrikas sydligaste punkt där Atlanten möter indiska Oceanien. Området är fortfarande ganska outforskat och här har många skepp gått på grund. Den historiska fyren som står här är en ikon för Afrikas spets och här skapas oförglömliga minnen.

Från syd punkten beger vi oss till Swellendam, Sydafrikas tredje äldsta stad och till Mossel Bay där vi spenderar natten. (F)

Dag 3: Mossel Bay – Oudtshoorn.
Efter frukost får vi transfer till Oudtshoorn som räknas som strutsarnas huvudstad. Vi besöker en strutsfarm där vi får en guidad tur. Efter besöket här tar vi en vinprovning innan vi beger oss till de berömda kalkstensgrottorna kallade Cango Caves. (F,M)

Dag 4: Oudtshoorn -Knysna.
Dagen börjar med en tur över Outeniqua passet till den historiska staden George, som är den största staden vi besöker på denna tur. Här härjade en gång slavhandlare och här ligger Kung Edward VIIs bibliotek som är ett fint exempel på Edwardian arkitektur. Vi fortsätter via semesterorten Wilderness till Knysna. Knysa ligger i hjärtat av Garden route på stranden av en vacker lagun. Om vädret tillåter tar vi en kryssning på lagunen till Featherbed Nature Reserve där vi tar oss upp till utsiktsplatsen för underbara vyer över området.
Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand. (F,L)

Dag 5: Knysna.
Idag skall vi utforska den vackra naturen i Knysna området. Vi besöker Garden of Eden och den vackra skogen med dess gula träd och bäckar. Vi besöker även Monkeyland Primate Sanctuary där man kan se apor och primater i dess naturliga miljö. Fristaden är känd för sitt arbete med att hjälpa skadade djur samt att återföra tillfångatagna djur till naturen. Vi fortsätter till den berömda Eastern head där man har en vacker utsikt över Knysna Heads. Dagen avslutas vid Brenton on Sea med sina orörda stränder och fridfulla omgivningar. (F)

Dag 6: Knysna – Tsitsikamma.
Dagens första besök går till Plettenberg Bay och fristaden som kallas Birds of Eden. Denna skapades för att ge en säker fristad till Afrikas fåglar och det är ett magnifikt skådespel att se dem i deras naturliga miljö. Vi fortsätter till Bloukrans bron som är den högsta frihängande enkel bågiga bron i världen kallad en single span arch bridge. Här gör folk det högsta kommersiella bungy jump hoppet i världen! Vi beger oss istället till den lugna Tsitsikamma nationalparken med sin 80 km långa klippiga kustlinje. Här kan vi njuta av fantastiska vyer! (F)

Dag 7: Tsitsikamma – Port Elizabeth – Johannesburg.
Efter frukost får vi transfer till Port Elizabeths flygplats för att flyga till Johannesburg. Vid ankomsten till Johannesburg får vi transfer till hotellet. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 8: Johannesburg.
Dagen spenderas med att utforska Apartheids historia och omgivningarna runt Soweto. Vi börjar med ett besök till det prestigefyllda Apartheid museet som ligger i förorten Ormondo. Här får vi lära oss hela historien om Apartheid eran. Vi beger oss sedan till Soweto och Hector Peterson Memorial som restes för att minnas studenternas kamp mot Apartheid. Dagens sista besök går till Liliesleaf Heritage site som på 1960 talet var en fristad för de ledare som kämpade mot Apartheid. Här hade de hemliga möten och deltog i debatter. Platsen är också nära sammanlänkad till Rivonia Treason Trial som ledde till Nelson Mandelas fängslande. Vi lär oss hela historien i detalj! (F)

Dag 9: Johannesburg.
Dagen är fri att spendera på egen hand. Ta gärna en tur genom stadskärnan eller shoppa vid Nelson Mandela Square. (F)

Dag 10: Johannesburg – Kruger nationalparken.
På morgonen får vi transfer från hotellet till Mpumalanga regionen och den berömda Kruger nationalparken. Vi checkar in på vår lodge innan vi på eftermiddagen tar en game drive i ett stängt fordon genom parken. Vi spanar efter alla djur som har sin hemvist här samt får lära oss om utmaningarna med att bedriva ett reservat. Vi äter middag på lodgen. (F,M)

Dag 11: Kruger nationalparken.
Vi börjar dagen med en tidig morgonkaffe eller te innan vi beger oss ut i parken på en ny game drive. Idag åker vi i ett öppet fordon med en engelsktalande park ranger. Under vår tur har vi chans att få se ”Big Five”, samt många andra djur och många fågelarter. Vi återvänder till lodgen där man intar lunch på egen hand och får tid för en kort siesta. Sedan är det dags att åter bege sig ut i parken för att lära sig mer om dess flora och fauna. Nu åker vi åter i ett stängt fordon och letar efter parkens många vilda och utrotningshotade djur.

För den som önskar kan man köpa till att åka i ett öppet fordon även på eftermiddagen. (F,M)

Dag 12: Mpumalanga.
Efter frukost färdas vi längs en av landets mest sceniska vägar- den berömda Panorama Route. Här kan vi se fantastiska vyer, spektakulärt landskap och utsökta vattenfall. Vi besöker platser så som God’s Window, the Three Rondawels and Blyderiver Canyon – som är den tredje största canyonen i världen. Vi besöker även Graskop där landets första läger för guldgrävarna låg. För den som inte vill åka Panorama Route kan man köpa till en game drive i öppet fordon i parken istället. (F,M)

Dag 13: Mpumalanga – Johannesburg- Hemresa.
Vi får transfer tillbaka till Johannesburg och flygplatsen där vi påbörjar vår hemresa. För dem som önskar kan man välja att stanna några extra dagar i Johannesburg.

Detta ingår ej:
Måltider som inte nämns i programmet.
Dryck.
Dricks.
Ev. lokala flygplatsskatter.
Reseförsäkring.

Denna turen har följande avgångsdatum under 2021:
Sep 5,12,19 och 26
Okt 3, 10,17,24 och 31 
Nov 7,14,21 och 28 
Dec 5 och 12

Tips! Turen går bra att kombinera med några extra dagar i Johannesburg, sol och bad längst kusten eller med en annan tur i landet eller södra Afrika. Kontakta oss för förslag.

OBS! En delbetalning för turen måste göras vid bokning. Slutbetalning sker 50 dagar innan avresa för denna tur.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.