Safari i Krugerparken 4 dagar

Safari i Krugerparken 4 dagar
Pris per person från: 9 500 kr

Under denna 4 dagars safari utforskar vi den världsberömda Krugerparken. Vi letar efter the big five: lejon, leopard, buffel, noshörning och elefant men också efter parkens många andra djurarter. Turen avslutas med en färd längst den vackra Panorama route där man kan njuta av storslagna vyer och utsökta vattenfall. Tips! Denna tur går utmärkt att kombinera med en rundresa eller sol och bad längst kusten.

Detta ingår:
Transfer mellan Johannesburg och lodgen i Mpumalanga regionen.
3 nätter på Protea Hotel Kruger Gate lodge eller liknande. Inkl. frukost.
Utflykter enligt program nedan.
Transport under utflykter.
Öppen fordons safari på förmiddagen dag 2.
Måltider enligt program.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Johannesburg – Kruger nationalparken.
Du hämtas från ditt hotell på morgonen för att färdas österut till Mpumalanga regionen. Vi checker in på lodgen innan vi beger oss ut i den världsberömda Kruger nationalparken. Vi spenderar eftermiddagen med en game viewing där vi letar efter parkens djur och lär oss om utmaningarna med att driva denna nationalpark. Vid återkomsten till lodgen äter vi middag. (M)

Dag 2: Kruger nationalparken.
Vi börjar dagen med en tidig morgonkaffe eller te innan vi beger oss ut i parken på en ny game drive. Idag åker vi i ett öppet fordon med en engelsktalande park ranger. Under vår tur har vi chans att få se ”Big Five”, samt många andra djur och många fågelarter. Vi återvänder till lodgen där man intar lunch på egen hand och får tid för en kort siesta. Sedan är det dags att åter bege sig ut i parken för att lära sig mer om dess flora och fauna. Nu åker vi åter i ett stängt fordon och letar efter parkens många vilda och utrotningshotade djur.
För den som önskar kan man köpa till att åka i ett öppet fordon även på eftermiddagen. (F,M)

Dag 3: Mpumalanga.
Efter frukost färdas vi längs en av landets mest sceniska vägar- den berömda Panorama Route. Här kan vi se fantastiska vyer, spektakulärt landskap och utsökta vattenfall. Vi besöker platser så som God’s Window, the Three Rondawels and Blyderiver Canyon – som är den tredje största canyonen i världen. Vi besöker även Graskop där landets första läger för guldgrävarna låg. För den som inte vill åka Panorama Route kan man köpa till en game drive i öppet fordon i parken istället. (F,M)

Dag 4: Mpumalanga – Johannesburg.
Efter frukost återvänder vi till Johannesburg. Vi är tillbaka i staden ca 14.30 och man kan bli avsläppt i staden eller vid Tambo Internationella flygplats. Detta avslutar vår tur. (F)

Detta ingår ej:
Internationellt flyg tur och retur till Sydafrika. Kan bokas på egen hand eller via oss.
Hotell i Johannesburg.
Måltider som inte nämns i programmet.
Dryck.
Dricks.
Reseförsäkring.

Denna turen har följande avgångsdatum under 2021:
Jan 5 och 19
Feb 2,9,16 och 23
Mars 2,9,16, 23 och 30
April 6,13 och 20
Maj 4 och 18
Juni 1,8,22 och 29 
Juli 13 och 27
Aug 10 och 24
Sep 7,14,21 och 28
Okt 5,12,19 och 26
Nov 2,9,16,23 och 30 
Dec 7 och 14

OBS! Vill man resa ett annat datum går det bra att boka detta. Vänligen observera att man då måste vara minst 2 resenärer för att turen skall kunna bekräftas.

Tips! Turen går bra att kombinera med några extra dagar i Johannesburg, sol och bad längst kusten eller med en annan tur i landet eller södra Afrika. Kontakta oss för förslag.

OBS! En delbetalning för turen måste göras vid bokning. Slutbetalning sker 50 dagar innan avresa för denna tur.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.