Kruger och kungar 7 dagar.

Kruger och kungar 7 dagar.
Pris per person från: 15 500 kr

Denna tur kombinerar den berömda Kruger parken med kungadömena Swaziland och Zululand. Turen börjar i Johannesburg för att förflytta sig till Sydafrikas huvudstad Pretoria och det vackra paradise country. Vi färdas den berömda Panorama Route innan vi kommer fram till Kruger. Här finns en stor mängd djur och vi letar efter the big five! Vi fortsätter till kungadömet Swaziland där vi umgås med lokalbefolkningen och lär oss om deras kultur och seder. Turen avslutas med ett besök till Zululand med dess traditionella runda hyddor.

Tips! Denna tur går utmärkt att förlänga med några dagars sol och bad i Durban eller en annan rundresa.

Detta ingår:
6 nätter på standardklasshotell inkl. frukost.
Utflykter enligt program nedan.
Transport under utflykter.
Måltider enligt program nedan.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst Johannesburg.
Vid ankomsten till Johannesburg möts du upp av den lokala personalen och får transfer till ditt hotell. Johannesburg är den största och mest folkrikaste staden i Sydafrika. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. Ta en sightseeingtur eller koppla av på ditt hotell. På kvällen möts vi upp i lobbyn för en genomgång av turen samt för att träffa övriga resenärer.

Dag 2: Johannesburg – Mpumalanga.
Vi lämnar Johannesburg på morgonen för att bege oss till Pretoria, Sydafrikas huvudstad. Vi tar en kort stadsrundtur innan vi fortsätter till Mpumalanga provinsen som kallas Paradise Country. På vägen besöker vi de historiska städerna Dullstroom och Lydenburg. Vi kommer fram till Hazyview genom Long Tom Pass och tar in på vårt hotell. (F)

Dag 3: Mpumalanga.
Efter frukost färdas vi längs en av landets mest sceniska vägar- den berömda Panorama Route. Här kan vi se fantastiska vyer, spektakulärt landskap och utsökta vattenfall. Vi besöker platser så som Bourke’s Luke Potholes, God’s Window, the Three Rondawels and Blyde River Canyon – som är den tredje största canyonen i världen. Sen eftermiddag återvänder vi till Hazyview. (F)

Dag 4: Kruger nationalparken.
Dagen börjar med en tidig morgonkaffe eller te. Vi åker sedan ut på en öppen jeepsafari ihop med en engelsktalande park ranger i den världsberömda Kruger nationalparken. Vi letar efter de stora big five – noshörning, Buffalo, lejon, leopard och elefant. Men söker även efter andra djur som har sin hemvist här. Parken är också känd för sitt stora fågelliv. Efter turen återvänder vi till hotellet. Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand. För dem som vill kan man köpa till ytterligare en gamedrive i parken. (F)

Dag 5: Mpumalanga – Eswatini Swaziland.
Idag besöker vi Swaziland som är ett eget kungarike beläget inom Sydafrikas gränser. Swaziland är känt för dess vackra natur, hantverk och färgrika kultur. Vi får träffa Eswatini folket och vi lär oss om deras liv, kultur och traditioner. (F,L,M)

Dag 6: Eswatini Swaziland – Zululand.
Efter frukost åker vi söderut för att återvända till Sydafrika. Vi kommer in i regionen Zululand berömd för dess traditionella runda hyddor. Vi övernattar i Hluhluwe-Umfolozi regionen. För den som vill kan man på eftermiddagen köpa till en gamedrive i Hluhluwe-Umfolozi game reserve känd för sina svarta och vita noshörningar. (F)

Dag 7: Zululand – Durban.
På morgonen tar vi en kryssning på Lake St. Lucia innan vi får transfer till Durban. På vägen passerar vi traditionella Zulu Kraals, eukalyptus planteringar och sockerrörsfält. Vid ankomsten till Durban avslutas vår tur. (F)

Tips! Passa på att stanna några extra dagar i Durban och njut av stränderna, eller kombinera denna tur med en annan rundresa i Sydafrika eller södra Afrika.

Detta ingår ej:
Internationellt flyg till Johannesburg och hem från Durban.
Måltider som inte nämns i programmet.
Dryck.
Dricks.
Tilläggsutflykter.
Reseförsäkring.

Denna turen har följande avgångsdatum under 2021:
Jan 3,10,17,24 och 31
Feb 7,14,21 och 28
Mars 7,14,21 och 28
April 4,11,18 och 25
Maj 2,9,16,23 och 30
Juni 6,13,20 och 27
Juli 4,11,18 och 25
Aug 1,8,15,22 och 29
Sep 5,12,19 och 26
Okt 3, 10,17,24 och 31 
Nov 7,14,21 och 28 
Dec 5 och 12

OBS! En delbetalning för turen måste göras vid bokning. Slutbetalning sker 50 dagar innan avresa för denna tur.

OBS! Glöm ej kolla upp de aktuella visumreglerna för Swaziland.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta  säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar.