Den magnifika Garden Route 4 dagar.

Den magnifika garden route 4 dagar.
Pris per person från: 9 900 kr

Under denna 4 dagars resa utforskar vi den magnifika garden route! Vår tur börjar i Kapstaden där vi gör ett besök till Afrikas sydligast punkt Cape Aulhas. Vi besöker en strutsfarm och ser kalkstensgrottorna vid Oudtshoorn. I storstaden Geroge ligger kung Edward VIIs bibliotek. Vi hinner också med ett besök till den vackra lagunen vid Knysna innan vår tur avslutas i Port Elizabeth.

Tips! Denna tur går utmärkt att kombinera med en rundresa eller sol och bad längst kusten.

Detta ingår:
3 nätter på standardklasshotell inkl. frukost.
Utflykter enligt program nedan.
Transport under utflykter.
Måltider enligt program nedan.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Kapstaden – Mossel Bay.
Efter en tidig avfärd frånKapstaden färdas vi över Sir Lowrys pass varifrån man har en magnifik utsikt över dalgångarna och de närliggande bergen. Vi fortsätter ned till Cape Agulhas, Afrikas sydligaste punkt där Atlanten möter indiska Oceanien. Området är fortfarande ganska outforskat och här har många skepp gått på grund. Den historiska fyren som står här är en ikon för Afrikas spets och här skapas oförglömliga minnen.

Från sydpunkten beger vi oss till Swellendam, Sydafrikas tredje äldsta stad och till Mossel Bay där vi spenderar natten.

Dag 2: Mossel Bay – Oudtshoorn.
Efter frukost får vi transfer till Oudtshoorn som räknas som strutsarnas huvudstad. Vi besöker en strutsfarm där vi får en guidad tur. Efter besöket här tar vi en vinprovning innan vi beger oss till de berömda kalkstensgrottorna kallade Cango Caves. (F,M)

Dag 3: Oudtshoorn -Knysna.
Dagen börjar med en tur över Outeniqua passet till den historiska staden George, som är den största staden vi besöker på denna tur. Här härjade en gång slavhandlare och här ligger Kung Edward VIIs bibliotek som är ett fint exempel på Edwardian arkitektur. Vi fortsätter via semesterorten Wilderness till Knysna. Knysa ligger i hjärtat av Garden route på stranden av en vacker lagun. Om vädret tillåter tar vi en kryssning på lagunen till Featherbed Nature Reserve där vi tar oss upp till utsiktsplatsen för underbara vyer över området.

Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand. (F,L)

Dag 4: Knysna – Port Elizabeth.
Efter frukost får vi transfer till Port Elizabeth. Vägen går längs Tsitsikamma skogen. Vid ankomsten till Port Elizabeth avslutas vår tur. För den som önskar kan man bli avsläppt vid flygplatsen. Säg till i förväg i så fall. (F)

Detta ingår ej:
Internationellt flyg tur och retur till Sydafrika. Kan bokas på egen hand eller via oss.
Hotell i Cape Town och Port Elizabeth.
Måltider som inte nämns i programmet.
Dryck.
Dricks.
Reseförsäkring.

Denna turen har följande avgångsdatum under 2021:
Sep 13,20 och 27
Okt 4,11,18 och 25
Nov 1,15,22 och 29
Dec 6 och 13

OBS! Vill man resa ett annat datum går det bra att boka detta. Vänligen observera att man då måste vara minst 2 resenärer för att turen skall kunna bekräftas.

Tips! Turen går bra att kombinera med några extra dagar i Cape town eller Port Elizabeth, sol och bad längst kusten eller med en annan tur i landet eller södra Afrika. Kontakta oss för förslag.

OBS! En delbetalning för turen måste göras vid bokning. Slutbetalning sker 50 dagar innan avresa för denna tur.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta  säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar.