Lilla Peruresan med Inkaleden till Machu Picchu 10 dagar

Lilla Peruresan med Inkaleden till Machu Picchu 10 dagar
Pris per person från: 18 900 kr 

Denna lilla Peru resa tar er till Perus mest berömda sevärdhet. Det storslagna Machu Picchu via den lika berömda Inkaleden. Ni landar i Lima för att sedan ta er vidare till Cusco, som var inka indianernas huvudstad. Efter en tur ut i heliga dalen börjar det stora äventyret. Den klassiska 4 dagars inkaleden som tar er fram till Machu Picchu. Resan avslutas tillbaka i Lima med en stadsrundtur innan hemresa. 

Detta ingår:
Inrikesflyg Lima – Cusco – Lima
All transfer
6 hotellövernattningar i 3-4 * standard 
Tält på inkaleden.
Stadsrundtur i Cusco
Tur i Inkaindianernas heliga dal
Klassiska 4 dagars Inkaleden till Machu Picchu
Stadsrundtur i Lima
Resegaranti via svenska kammarkollegiet. 

Dag 1: Skandinavien till Lima.
Vid ankomsten till Limas internationella flygplats möts du upp och får transfer till ditt hotell Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. Hotell Jose Antonio eller liknande. 

Dag 2: Lima – Cusco.
Transfer till flygplatsen och flyg till Cusco beläget uppe på 3600 meters höjd i Anderna. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand och för att acklimatisera sig till höjden. Tänk på att gå sakta och dricka mycket vatten! Hotell Anden Inca eller liknande. (F)

Dag 3: Cusco.
Idag tar vi en stadsrundtur i denna metropol med inslag från kolonial tiden. Vi besöker Katedralen med sin stora samling av porträtt (över 400!) samt templet Koricacha – Inka indianernas berömda soltempel. Vi fortsätter sedan med buss upp i bergen runtom Cusco för att besöka inkalämningarna vid Sacsayhuaman, Qenko, Pucapucara och Tambomachay. Hotell Anden Inca eller liknande. (F)

Dag 4: Cusco – Heliga dalen.
Efter frukost tar vi bussen ut i heliga dalen. Vårt första stopp blir till Pisac där vi besöker den arkeologiska platsen för att sedan spendera lite tid på stadens marknad. Vi fortsätter till Urubamba för lunch innan vi kommer fram till Ollantaytambo. Här låg inka folkets sista försvar mot de spanska erövrarna. Hotell Sol Natura eller liknande (F,L)

Dag 5: Inkaleden – Km 82 – Wayllabamba.
Dagen börjar med transfer till KM 82 varifrån vår vandring börjar. Vi följer Vilcanota floden till vårt första stopp vid Inka ruinerna av Llactapata, för att sedan ta oss vidare till byn Wayllabamba. (3000 m.ö.h) Beroende på gruppens vandringshastighet spenderar vi natten här. (L,M)

Dag 6: Inkaleden Wayllabamba – Pacaymayo.
Efter frukost tar vi oss an den mest ansträngande delen av vår vandring. Vägen går rakt upp mot Warmiwanuska Pass eller döda kvinnans pass som ligger på en höjd av ca 4000 meter. Vandringen hit tar ca 3 timmar. Från toppen har vi en underbar utsikt över Vilcanota bergskedjan. Vi vandrar nedåt genom en grönskande dal och stannar för lunch. Sedan är det dags för dagens sista etapp till byn Pacaymayo där vi övernattar. (F.L.M)

Dag 7: Inkaleden Pacaymayo – Wiñaywayna.
Vi vandrar över ytterligare ett högt pass för att ta oss till den arkeologiska platsen Runkuracay (3800m.ö.h) Efter ca två timmars vandring besöker vi Sayacmarca (3600 m.a.s.l.) som var känd som The dominant town. Här finns många intressanta inka lämningar. Vi äter lunch i dalen innan vi fortsätter nedåt mot byn Phuyupatamarca (3665 m.ö.h). På vägen till vår campingplats passerar vi Wiñaywayna citadellet. (2700 m.ö.h) Nu är det dags att vila. (F,L,M)

Dag 8: Wiñaywayna – Machu Picchu – Cusco.
Vi stiger upp tidigt för att vandra de sista 3 timmarna fram till Machu Picchu. (ca 6km) När vi kommer upp till Solporten – Inti Punktu (2490 m.ö.h) har vi en underbar utsikt över den förlorade staden. Vi vandrar ned i citadellet och får en ca två timmars guidad rundtur. Sedan är det dags att ta sig ned till Aguas Calientes och ta tåget och bussen tillbaka till Cusco. Hotell Anden Inca eller liknande.(F,L) 

Dag 9: Cusco – Lima.
Vi får transfer till flygplatsen och flyger till Lima. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. Passa på att utforska Miraflores eller gör lite sista minuten shopping på Indian marknaderna. Hotell Jose Antonio eller liknande. (F)

Dag 10: Lima och hemresa.
På morgonen får vi en stadsrundtur i Lima där vi utforskar stadens 2000 åriga historia. Vi besöker torget Plaza Mayor med dess historiska byggnader och tittar på Limas katedral, vilken grundlades av Pizzaro. Därefter besöker vi San Francisco klostret innan det är dags att få transfer till flygplatsen för att påbörja er hemresa. (F) 

Obs! Man behöver ett tillstånd för att vandra inkaleden och det finns endast 500 tillstånd per dag tillgängliga. Så beställ i god tid. Vi rekommenderar att man är ute ca 6 månader i förväg.

Obs! Inkaleden är stängt under februari.

Detta ingår ej:
Internationellt flyg tur och retur Skandinavien- Lima. (Kan köpas på egen hand eller via oss.)
Måltider som inte nämns i dagspresentationen.
Sovsäck till inkaleden. 
Personlig bärare som bär din sovsäck samt personlig utrustning. Kan hyras för 100 dollar och då bär de upp till 7 kg.
Dryck
Dricks
Ev lokala flygplatsskatter
Reseförsäkring. 

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum/tält.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong.
Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.