Klassiska Peru med Inkaleden 15 dagar.

Klassiska Peru med Inkaleden 15 dagar.
Pris per person från: 26 200 kr

Denna klassiska Peruresa binder ihop Perus mest berömda sevärdheter så som den förlorade inka staden Machu Picchu, Cusco och Titicacasjön med den klassiska Inkaleden.

Vår resa börjar i storstaden Lima innan vi tar flyget upp i Anderna till Inkaindianernas gamla huvudstad Cusco. Vi tar en dagsutflykt till heliga dalen och besöker Pisac, Ollantaytambo och Chincheros.

Sedan är det dags för resans stora utmaning att vandra den klassiska Inkaleden som leder fram till den berömda förlorade staden Machu Picchu! Det är en otrolig känsla att se detta citadell bereda ut sig framför en uppifrån Solporten! Vi hinner även med en tur till Puno och Titicacasjön, där vi besöker Uros folket, spenderar tid med invånarna på Amantani och lär oss om vävtekniker på Taquile. Resan avslutas tillbaka i Lima.

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur Skandinavien- Lima.
Inrikesflyg Lima – Cusco/ Juliaca – Lima.
All transfer.
10 hotellövernattningar på standard eller comfort hotell. Obs! På Amantani sover vi hemma hos en familj i enkel standard med eget rum.
3 nätter i tält under Inkaleden.
Stadsrundtur i Lima.
Stadsrundtur i Cusco.
Tur i heliga dalen med Pisac, Ollantaytambo och Chincheros.
Entrébiljett till Inkaleden och Machu Picchu.
Transport Cusco – Km82.
Buss Machu Picchu till Aguas Calientes.
Tåg Aguas Calientes till Ollantaytambo.
Buss Ollantaytambo till Cusco.
Turistbuss mellan Cusco och Puno.
2 dagarsutflykt på Titicaca sjön
Professionell Engelsk/Spansk talande guide. Guiderna bär med sig förbandslåda och syrgastuber för nödfall under inkaleden.
Bärare som bär tält, mat och köksutrustning under inkaleden. (Obs! Ej personlig utrustning. Se mer info under Detta ingår ej)
Campingutrustning – tält och liggunderlag thermarest.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dag 1: Ankomst Lima.
Vid ankomsten till Limas internationella flygplats möts du upp och får transfer till ditt hotell Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.

Dag 2: Lima
På morgonen får vi en stadsrundtur i Lima där vi utforskar stadens 2000 åriga historia. Vi besöker torget Plaza Mayor med dess historiska byggnader och tittar på Limas katedral, vilken grundlades av Pizzaro.

Därefter besöker vi San Francisco klostret samt Larco Herrera Musset, vilket räknas som ett av de Perus bästa museum. Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 3: Lima – Cusco.
Efter frukost får vi transfer till flygplatsen för att flyga till Cusco beläget på ca 3600 meters höjd. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri för att spendera på egen hand. Tänk på att luften är tunnare här upp och man bör gå sakta samt dricka mycket vatten för att acklimatisera sig till höjden. (F)

Dag 4: Cusco.
Förmiddagen är fri att spendera på egen hand. Efter lunch går vi en stadsrundtur i denna metropol med inslag från kolonial tiden. Vi besöker Katedralen med sin stora samling av porträtt (över 400!) samt templet Koricacha – Inkaindianernas berömda soltempel. Vi fortsätter sedan med buss upp i bergen runtom Cusco för att besöka inkalämningarna vid Sacsayhuaman, Qenko, Puca pucara och Tambo machay. Vi återvänder till hotellet i Cusco. (F)

Dag 5: Cusco – Heliga dalen – Cusco.
Efter frukost tar vi bussen ut i heliga dalen. Vårt första stopp blir till Pisac där vi besöker den arkeologiska platsen för att sedan spendera lite tid på stadens marknad. Vi fortsätter till Urubamba för lunch innan vi kommer fram till Ollantaytambo. Här låg inkafolkets sista försvar mot de spanska erövrarna. Dagen avslutas med ett besök till byn Chincheros där vi ser kyrkan från kolonial tiden samt den lokala marknaden. Vi återvänder till hotellet i Cusco. (F,L)

Dag 6: Cusco – Km 82 – Wayllabamba.
Tidig morgon (ca 6.00) blir du hämtad från ditt hotell i Cusco, för att ta en busstur genom den heliga dalen till staden Ollantaytambo. Efter en kort rast fortsätter resan till KM 82 där vår vandring börjar. Vi följer Vilcanota floden till vårt första stopp vid inkaruinerna av Llactapata, för att sedan ta oss vidare till byn Wayllabamba. (3000 m.ö.h) Beroende på gruppens vandringshastighet spenderar vi natten här. (F,L,M)

Dag 7: Wayllabamba – Pacaymayo.
Efter frukost tar vi oss an den mest ansträngande delen av vår vandring. Vägen går rakt upp mot Warmiwanuska Pass eller döda kvinnans pass som ligger på en höjd av ca 4000 meter. Vandringen hit tar ca 3 timmar. Från toppen har vi en underbar utsikt över Vilcanota bergskedjan. Vi vandrar nedåt genom en grönskande dal och stannar för lunch. Sedan är det dags för dagens sista etapp till byn Pacaymayo där vi övernattar. (F.L.M)                                                                    
Dag 8: Pacaymayo – Wiñaywayna.
Vi vandrar över ytterligare ett högt pass för att ta oss till den arkeologiska platsen Runkuracay (3800m.ö.h) Efter ca två timmars vandring besöker vi Sayacmarca (3600 mö.h.) som var känd som The dominant town. Här finns många intressanta inkalämningar. Vi äter lunch i dalen innan vi fortsätter nedåt mot byn Phuyupatamarca (3665 m.ö.h). På vägen till vår campingplats passerar vi Wiñaywayna citadellet. (2700 m.ö.h) Nu är det dags att vila. (F,L,M)

Dag 9: Wiñaywayna – Machu Picchu – Cusco.
Vi stiger upp tidigt för att vandra de sista 3 timmarna fram till Machu Picchu. (ca 6km) När vi kommer upp till Solporten – Inti Punktu (2490 m.ö.h) har vi en underbar utsikt över den förlorade staden. Vi vandrar ned i citadellet och får en ca två timmars guidad rundtur. För den som söker ytterligare utmaningar kan man bestiga toppen Huyana Picchu. (Måste beställas till se information nedan) Om tid finns kan man vandra runt lite på egen hand innan det är dags att ta bussen ned till Aguas Calientes. Här kan man införskaffa lunch innan det är dags att ta tåget tillbaka till Cusco. (F)

Dag 10: Cusco – Puno.
Idag har vi en lång dag i buss framför oss. Resvägen är på ca 9 timmar. Men vi gör många stopp på vägen så som vid Raqchi där man kan se ruinerna av Wiracochas tempel. Vi stannar även vid det höga passet La Raya. Vid ankomsten till Puno får vi transfer till vårt hotell (F,L)

Dag 11: Puno – Titicacasjön – Amantani.
Vi får transfer till hamnen för att påbörja vår båtutflykt på Titicaca sjön. Vårt första stopp blir till de flytande öarna där vi träffar Uros folket som berättar om livet på sjön och sina traditioner. Vi får även en demonstration i hur de bygger sina öar av vass från sjön. Vi spenderar lite tid med dem och för dem som vill kan man handla deras varor. Varför inte en Mercedes Benz! Sedan kan man om man vill ta en tur i de berömda Tortora båtarna. Vänligen observera att det kostar pengar att åka med dessa!

Efter besöket hos Uros folket fortsätter vi till den sceniska och lugna ön Amantani. Där träffar vi vårt värdfolk och visas till huset där vi skall sova över hos en lokal familj. Vi vandrar upp till toppen på ön och kan vid fint väder njuta av en vacker solnedgång över Titicacasjön. (F,L,M)

Dag 12: Amantani – Taquile – Puno.
Vi äter frukost hos våra värdfamiljer, sedan tar vi båten till den lugna ön Taquile där vi tar en promenad till en by. Här får vi avnjuta en traditionell lunch samt se en demonstration om deras berömda vävtekniker. Invånarna på Taquile har till och med blivit utnämnda av UNESCO för sina otroligt vackra väverier. Efter maten återvänder vi med båt till Puno. (F,L)

Dag 13: Puno – Lima.
Vi får transfer till flygplatsen i Juliaca och flyger till Lima. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. Passa på att utforska Miraflores eller gör lite sista minuten shopping på indianmarknaderna. (F)

Dag 14: Lima och hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa.
Ankomst Skandinavien nästkommande dag.

Dag 15. Ankomst Skandinavien. (F)

Obs! Man behöver ett tillstånd för att vandra inkaleden och det finns endast 500 tillstånd per dag tillgängliga. Så beställ i god tid. Vi rekommenderar att man är ute ca 6 månader i förväg.

Obs! Inkaleden är stängt under februari.

Detta ingår ej:
Måltider som inte nämns i dagspresentationen.
Dryck.
Sovsäck.
Dricks. 
Ev. lokala flygplatsskatter.
Entré till Huayna Picchu Mountain.
Personlig bärare som bär din sovsäck samt personlig utrustning. Kan hyras för 100 dollar och då bär de upp till 7 kg.
Reseförsäkring.

Tilläggstjänster
Vandringsstavar 20 dollar.
Uppgradering till Vistadome tåg 80 dollar.
Entrébiljett till Huyana Picchu 65 dollar.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.