Det bästa av Peru 15 dagar.

Det bästa av Peru 15 dagar.
Pris per person standard boende från: 27 300 kr
Pris per person  comfort boende från: 30 500 kr

Denna rundresa tar dig med till Perus mest berömda sevärdheter. Det mytomspunna Machu Picchu, den magiska Titicacasjön, den vita staden Arequipa samt inkaindianernas gamla huvudstad Cusco – där du får en privat rundtur.

Resan går i ett lugnare tempo för att ge dig tid att acklimatisera dig samt möjlighet att på egen hand utforska städerna.

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur Skandinavien- Lima.
Inrikesflyg Lima – Arequipa /Cusco – Lima.
All transfer.
Turistbuss mellan Arequipa och Puno samt Puno och Cusco.
13 hotellövernattningar på standard eller comfort hotell. Obs! På Amantani sover man hos en lokal familj i enklare standard.
Stadsrundtur i Lima.
Stadsrundtur i Arequipa.
2 dagars tur på Titicaca sjön.
Privat stadsrundtur i Cusco.
2 dagars tur till Machu Picchu inkl. Vistadome tåg.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet. 

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Skandinavien till Lima.
Vid ankomsten till Limas internationella flygplats möts du upp och får transfer till ditt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.

Dag 2: Lima
På morgonen tar vi en stadsrundtur i Lima där vi besöker torget Plaza Mayor och Limas imponerande katedral. Vi fortsätter till San Francisco klostret och besöker katakomberna.
Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand. Passa på att utforska Miraflores eller besök något av stadens många museum. (F)

Dag 3: Lima – Arequipa.
Efter frukost får vi transfer till flygplatsen för att flyga till Arequipa beläget på ca 2400 meters höjd. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand och för att acklimatisera sig.
Tänk på att luften är tunnare här upp och man bör gå sakta samt dricka mycket vatten. (F)

Dag 4: Arequipa.
Idag tar vi en stadsrundtur i denna vackra vita stad, som är byggd av en vulkanisk sten som kallas Sillar. Efter ett besök till stora torget och det imponerande Santa Catalina klostret beger vi oss till utsiktsplatsen Yanahuara där man har underbara vyer över vulkanerna Misti (5,822 m), Chachani (6057 m)och Pichu-Pichu (5669 m)
Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 5: Arequipa – Puno.
Vi får en tidig transfer till busstationen för att ta bussen till Puno. Resan tar ca 7 timmar och vi färdas genom ett omväxlande landskap där vi kan få se alpackor, lamor, vicunas samt flamingos på vägen. Tänk på att ta med lite matsäck att äta på vägen!
Vid ankomsten till Puno (3 800 m) får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri för att acklimatisera sig till vår nya höjd.(F)

Dag 06: Puno – Amantani.
Idag börjar vi vår båtutflykt på Titicaca sjön. Vårt första stopp blir till de flytande öarna där vi träffar Uros folket som berättar om livet på sjön och sina traditioner.
Vi fortsätter sedan till den harmoniska ön Amantani där vi bor hos lokala familjer. De berättar lite om livet på ön och bjuder in oss att vara med om en traditionell fest med dans på kvällen. Passa på att njuta av de vackra omgivningarna. (F,L,M)

Dag 07: Amantani – Puno
Vi lämnar Amantani för att fortsätta till den lugna ön Taquile. Ön har många gamla inkaterrasser och invånarna är kända för sina väverier. De har till och med blivit utnämnda av UNESCO. Vi får en demonstration av vävtekniken och äter en traditionell lunch. Därefter fortsätter vi tillbaka till Puno. (F,L)

Dag 08: Puno – Cusco.
Idag har vi en lång dag i buss framför oss. Resvägen är på ca 9 timmar. Men vi gör många stopp på vägen så som vid Raqchi där man kan se ruinerna av Wiracochas tempel. Vi stannar även vid det höga passet La Raya. Vid ankomsten till Cusco får vi transfer till vårt hotell. (F,L)

Dag 09: Cusco.
Dagen är fri att spendera på egen hand. Besök gärna Cuscos indianmarknader eller gör din egen choklad på choklad museet. (F)

Dag 10: Cusco.
Idag får vi en privat stadsrundtur i denna metropol med inslag från kolonial tiden. Vi besöker Katedralen Santa Domingo samt templet Koricacha – Inka indianernas berömda soltempel. Vi fortsätter sedan med bil/minibuss upp i bergen runtom Cusco för att besöka inkalämningarna vid Sacsayhuaman, Qenko, Pucapucara och Tambomachay. Passa på att fråga er guide om stadens långa historia och alla funderingar ni har om Peru! (F)

Dag 11: Cusco – Aguas Calientes.
Vi får transfer till tågstationen för att ta tåget till den lilla byn Aguas Calientes som ligger nedanför det berömda Machu Picchu. Vi åker med Vistadome tåget som har klart glastak så att vi kan njuta av det vackra landskapet vi passerar igenom. Vid ankomsten till Aguas Calientes visas vi till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. För den badsugne kan man besöka byns varma källor. (F)

Dag 12: Machu Picchu till Cusco.
Vi går upp tidigt för att ta bussen upp till Machu Picchus entré. Inka indianernas förlorade stad som återupptäcktes av Hiram Bingham ligger vackert inbäddad i molnskogen. Vi går en ca 2 timmars guidad tur i citadellet och lär oss om Machu Picchus intressanta förflutna. Efter turen kan det finnas möjlighet att vandra runt lite på egen hand. Stäm av detta med er guide.
Tips! För den som söker en liten utmaning kan man välja att bestiga Huayana Picchu. Denna tur ingår ej och måste förbeställas. Kontakta oss för mer information.

Vid återkomsten till Aguas Calientes finns tid att införskaffa lunch innan vi tar tåget tillbaka mot Cusco. Obs! Vissa tåglinjer stannar i Ollantaytambo och därifrån tar man buss tillbaka till Cusco. (F)

Dag 13: Cusco – Lima.
Vi får transfer till flygplatsen och flyger till Lima. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. Passa på att utforska Miraflores eller gör lite sista minuten shopping på Indian marknaderna.
På kvällen får vi vara med om en middagsshow för att få uppleva landets historia på ett annat sätt. Detta är en fin avslutning på vår rundresa i Peru. (F,M)

Dag 14: Lima och hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa.
Ankomst Skandinavien nästkommande dag. Dag 15. (F)

Detta ingår ej:
Måltider som inte nämns i dagspresentationen.
Dryck.
Dricks.
Ev. lokala flygplatsskatter.
Entré till Huayna picchu.
Reseförsäkring. 

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.