4 dagars Galapagos kryssning.

4 dagars Galapagos kryssning.
Prisexempel: 22 500 kr per person.

För dig som har lite kortare tid men ändå vill njuta av Galapagos underbara skärgård passar en 4 dagars tur utmärkt. Studera underbara naturfenomen och lavaformationer samt besök fågelparadiset Genovesa. Se sjölejon, pingviner, havssköldpaddor, fåglar och land leguaner. Koppla av på båten och njuta av lugnet och naturen runt omkring. En kryssning runt Galapagos underbara övärld är ett minne för livet!

Vänligen observera att du kan välja mellan tourist, superior eller first class båtar!
I prisexemplet ovan är det med en superior båt!

Detta ingår:
Flyg tur och retur från Quito/Guayaquil till Galapagos.
Ankomst och avresetransfer.
3 nätter i delad hytt på ett kryssningsfartyg. Välj mellan tourist, superior eller first class.
Måltider enligt program inkl. vatten, te och kaffe.
Utflykter enligt program.
Snorkelutrustning.
Strandhanddukar.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst till Santa Cruz – North Seymour.
Vid ankomsten till Baltra flygplatsen möts du upp av vår guide och får transfer till hamnen och vår båt M/Y Archipel. Du träffar kaptenen och personalen och visas till din hytt. Efter lunch beger vi oss till vårt första utflyktsmål på denna kryssning North Seymour. Här kan man se landleguaner samt många fåglar så som bruna pelikaner, red-billed tropicbirds, inhemska swallow-tailed gulls och ibalnd Nazca boobies. Huvudattraktionen på ön är skärgårdens största häckningskolonier för Blåfotade boobies och fregattfåglar. (L,M)

Dag 2: Genovesa.
Efter frukosten seglar vi mot Genovesa och Prince Philips steps. Här är en utmärkt snorklingsplats och ibland kommer sälar och gör dig sällskap i vattnet. Vi följer sedan stigen genom ett landskap med många sjöfågelkolonier och från toppen har man en underbar utsikt över området och känner den starka sjövinden. På vägen ned kan man se både Nazca boobies och storm petrels. Har man riktigt tur kan man få syn på en kortörad örn som jagar dessa! Vi beger oss sedan vidare till Darwin bay, där man kan se många lavaformationer, korallstränder och små tidvattenspölar. Här finns Whimbrels och vandrande tattlers som lever sida vid sida om sjölejonen. Vi kan se många fregattfåglar i området samt rödfotade boobies. Här finns också många sångfåglar. (F,L,M)

Dag 3: Bartolome – Santiago.
Dagens första stopp blir till en av de yngsta av Galapagos öarna. Vulkanön Bartolome, varifrån man har en underbar panoramautsikt över skärgården. Klättra upp för trapporna till utsiktspunkten och njut av en vacker syn över Pinnacle Bay! Här kan man se många lavaformationer samt lava-kaktusar som lever i detta karga landskap. Passa på att snorkla i det grunda vattnet och få syn på havssköldpaddor. Vid klippkanterna finns även en liten koloni av Galapagos pingviner.

Vi fortsätter sedan till Sullivan Bay. Att landa här är som att landa på månen. Man tycker sig först bara se öde fält och ett livlöst landskap men inser snabbt att det inte är sant. Ön, som är mycket populär bland fotografer, är hemvist både åt gröna havssköldpaddor, krabbor, blå hägrar och oystercatchers. Passa på att studera det vackra landskapet. (F,L,M)

Dag 4: Santa Cruz – Avresa.
Efter frukost besöker vi Charles Darwin station på Santa Cruz där vi kan lära oss om nationalparken och hur man arbetar för att bevara de unika arterna som finns här. Vi besöker också uppfödningsprojektet med sköldpaddor och här kan man komma riktigt nära dessa djur. Vi får sedan transfer till flygplatsen för att lämna Galapagos öarna och flyga tillbaka till Quito eller Guayaquil. Detta avslutar vårt Galapagos besök. (F)

Tips! Denna kryssning går utmärkt att kombinera med en rundresa i Ecuador, Peru eller andra länder i Sydamerika. Man kan också förlänga turen med några dagar på hotell på Santa Cruz alt sola och bada längst Ecuadors kust.

Detta ingår ej:
Flyg tur och retur till och från Sydamerika.
Entréavgift till Galapagos nationalpark (ca 100 $ per person betalas kontant)
Transit control card (ca 20 $ per person betalas kontant)
Reseförsäkring.
Måltider som inte omnämns i programmet.
Alkoholhaltiga drycker och läskedrycker. (betalas kontant)
Våtdräkt.
Dricks.

OBS! Vänligen observera att Galapagos är en nationalpark och att hänsyn tas till djuren och deras förflyttningar. Därför kan ändringar i programmen uppstå på plats för att inte störa djurlivet. Skulle någon tur inte gå att genomföra erbjuds ni alltid en ersättningstur.

Vänligen observera att ovan dagspresentation är ett exempel på en 4 dagars kryssning. Det finns många båtar runt Galapagos öarna och alla går inte exakt samma rundtur. Vid förfrågan får ni det aktuella programmet för just er tur!

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.