En smak av Ecuador 7 dagar.

En smak av Ecuador 7 dagar.
Pris per person från: 18 900 kr

Denna resa ger dig en smak av Ecuador. Vi utgår från huvudstaden Quito belägen i Anderna och besöker ställen så som: Middle of the world – där man kan stå med en fot på varsin sida om ekvatorn, fågelreservatet Mindo med fåglar, fjärilar och amfibier, Condor Park där rovfåglar fått en fristad samt Otavalos hantverksmarknad – där man kan hitta allt möjligt att handla. För den smaksugne besöker vi även chokladfabriken, ölbryggeriet samt smakar den lokala lövosten som beredes på kex! Denna resa har något för alla smaklökar!

Detta ingår:
Flyg tur och retur till Quito.
Ankomst och avresetransfer.
Transfer under utflykter.
5 hotellövernattningar i delat dubbelrum. Välj mellan tourist, superior eller first class.
Måltider enligt program.
Utflykter enligt program.
Entréavgifter.
Tågbiljett till Liberty train.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst till Quito.
Vid ankomsten till Quito möts du upp av den lokala personalen och får transfer till ditt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand och för att acklimatisera sig till höjden.

Dag 2: Quito – Middle of the world – Quito.
Idag beger vi oss ut på en heldagstur i staden Quito med omgivning. Våra första besöksmål blir stadens berömda kyrkor: La Compañia (The Church of Society of Jesus), El Sagrario (Church of the Sanctuary or Church of the Shrine), La Basilica del Voto Nacional (The Basilica of the National Vow), och San Francisco (The Church of St. Francis) som har en fin samling av målningar och skulpturer från 1600 talet fram till modern tid.

Vårt nästa besök går till Independence Plaza, där man kan hitta hantverk, lokal gjord glass och typisk mat från Quito. Vi besöker också statyn La Virgen de Quito (Virgin of Quito) som kallas “El Panecillo”. Denna ligger på en kulle med fantastiks utsikt över Quito. Nu är det dags för lunch!

Efter vårt besök i gamla staden beger vi oss till ”Middle of the world” som ligger ca 45 minuters biltur norr om Quito. Detta är platsen där franska forskare på 1730-talet bestämde ekvatorns position. Vi fortsätter sedan till friluftsmuseet IntiÑan och lär oss mer om solsystemet och olika etniska grupper i Ecuador. Dagens sista besök går till ett bryggeri där vi får lära oss om den lokala bryggarkonsten och för dem som vill kan man smaka det lokala ölet. Därefter fortsätter vi tillbaka till Quito. På kvällen får vi transfer till en lokal restaurang med utsikt över staden för att avnjuta en härlig middag. (F,L,M)

Dag 3: Quito – Mindo – Quito.
Efter frukost färdas vi ca 2 timmar norr om staden till Mindo-Nambillo som är ett av Sydamerikas viktigaste reservat för fågelskådning. Här finns många olika ekosystem och man kan förutom fåglar även få se många fjärilar, insekter och amfibier. I den underbara cloud forest finns också många vattenfall och vattendrag där man kan prova olika vattensporter. Vi njuter av naturen i dess helhet. Därefter beger vi oss till en chokladtillverkare där vi får lära oss hur chockaladen utvinns ända från böna till chokladkaka! Vi äter lunch innan vi återvänder till Quito. (F,L)

Dag 4: Quito – Cayambe – Otavalo – Quito.
Ett besök till den berömda indianmarknaden i Otavalo står på programmet idag. På vägen dit stannar vi till i den vackra staden Cayambe där vi lär oss om uråldriga civilisationer och hur man odlade förr med hjälp av endast solen och stjärnorna. Passa å att provsmaka det lokala kexet som man har lövost på! Under den fortsatta färden mot Otavalo har vi en utmärkt utsikt över sjön ”San Pablo Lake” som är den största i regionen. Vi kommer fram till marknad staden Otavalo där man kan hitta underbara konstverk som lokalbefolkningen producerat. Här finns ponchos, armband, väskor, musikinstrument och allt möjligt att inhandla! På väg tillbaka till Quito besöker vi en hantverksfamilj i Cotacachi som specialiserar sig på lädervaror. (F,L)

Dag 5: Quito – Liberty train – Condor Park – Quito.
Idag får vi transfer till Ibarra stationen varifrån vi skall ta Liberty train. Vi färdas genom tunnlar och över broar där vi har en underbar utsikt över dalgångarna nedanför oss. Vi kommer fram till staden Salinas där man kan se stora väggmålningar som berättar om de afro-ecuadoriska invånarnas historia. Efter lunch beger vi oss till Condor Park som ligger i Curiloma. Här har man skapat en fristad för rovfåglar och hjälper sjuka eller misshandlade fåglar tillbaka till hälsa. Vi återvänder till Quito för middag. (F,L,M)

Dag 6: Avresa.
Efter frukost får du transfer till flygplatsen för att lämna Ecuador.
Ankomst Skandinavien nästa dag, dag 7.

Tips! För den som vill kan man förlänga sin resa med några extra dagar i Quito, ta ett besök till de berömda Galapagos öarna eller ta en strandsemester vid Ecuadors västkust.

Obs! Man kan få rabatt på turen om man reser 4 personer eller fler i sällskap.

Detta ingår ej:
Måltider som inte omnämns i programmet.
Dryck under måltider.
Dricks.
Personliga utgifter.
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.