Klassiska Bolivia 10 dagar.

Klassiska Bolivia 10 dagar.
Pris per person från: 20 500 kr

Följ med på en resa som tar dig till Bolivias mest klassiska sevärdheter. Vi börjar i La Paz där vi besöker häxmarknaden och Moon valley som ger känslan av att gå på månen! Vi flyttar oss sedan söderut för att besöka den stora silvergruvan i Potosi och den berömda saltöken Uyuni, vars yta täcker ett område lika stort som Skåne. Vi flyger tillbaka till La Paz och gör ett besök till den arkeologiska platsen vid Tiwanaku där vi lär oss om uråldriga civilisationer.

Tips! För den som vill kan man förlänga sin resa med en tur till Bolivias djungelområde kallad Pampas eller ta en tur på Titicacasjön och besöka lokalbefolkningen.

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur till La Paz.
Inrikesflyg: Uyuni – La Paz.
All transfer vid ankomst, avresa och under utflykter.
8 nätter på standardklasshotell inkl. frukost.
Engelsktalande guider.
Stadsrundtur i La Paz med häxmarknaden och Moon Valley.
Tur till Potosi och silvergruvan.
Tur till Uyuni saltöken.
Tur till Tiwanakus arkeologiska plats.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag.)

Dag 1: Ankomst till La Paz.
Vid ankomsten till La Paz möts du upp av den lokala personalen och får transfer till ditt hotell. Här kommer vi att bo i två nätter. Resten av dagen är fri för att spendera på egen hand och för att acklimatisera sig till höjden. Tänk på att dricka mycket vatten och gå sakta i början.

Dag 2: La Paz.
Förmiddagen är fri att spendera på egen hand. Passa på att ta en tur med linbanan upp till utsiktsplatsen Mirador för en storslagen vy över La Paz och det bergiga landskapet runt omkring.

På eftermiddagen tar vi en stadsrundtur i La Paz. Turen tar ca 4 timmar och vi besöker stadens mest berömda sevärdheter så som Murillo torget, stadshuset, katedralen samt Pedro Domingo Murillos hus. Vi besöker även den berömda häxmarknaden innan turen avslutas med ett besök till månen…eller nästan i alla fall. Den vackra Moon valley som ligger i utkanten av La Paz har ett landskap som verkligen påminner om månen! Kvällen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 3: La Paz till Potosi.
Idag tar vi en bussresa till staden Potosi. Resan tar ca 9 timmar och vi färdas genom ett omväxlande landskap med bergsområden, odlingsslätter, byar och dalar. Har man tur kan man få se lamadjur och alpackor beta längs vägarna. Vid ankomsten till Potosi får vi transfer till vårt hotell. (F)

Dag 4: Potosi.
Idag är det dags för resans stora äventyr – ett besök i silvergruvan Cerro Rico! Rundturen börjar med ett besök till marknaden där arbetarna i gruvan samlas för att hämta den utrustning de behöver för dagens jobb. Dynamit, tänd utrustning, lampor, borrar samt sprit och coca blad.

Vi fortsätter sedan till raffinaderiet för utvinning av mineraler och lär oss om processen för att utvinna bland annat silver. Därefter besöker vi själva gruvan för att få förståelse för de hårda arbetsförhållandena under vilka gruvarbetarna arbetar samt för att se hur det går till när man utvinner mineraler och silver i dess originella form. Lunchen intas på egen hand.

Under eftermiddagen besöker vi myntmuseet som är från 1750-talet. Byggnaden tog nära tjugo år att bygga och dess arkitekt var den lokalt berömde Don Salvador de Vila. Efter turen återvänder vi till hotellet. (F)

Dag 5: Potosi – Uyuni.
Vi får transfer till busstationen och tar bussen till staden Uyuni som ligger på kanten till den stora saltöknen. Resan tar ca 4 timmar. Vid ankomsten till Uyuni checkar vi in på vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 6: Uyuni saltöken.
Efter frukost hämtas vi på hotellet för att påbörja vårt besök till den stora saltöknen. Vårt första stopp blir till Train Cemetery där man kan se rester av gamla tåg som användes under industrialiseringen för att forsla salt. Då Chile tog över Bolivias kustremsa skars järnvägsförbindelsen av och dessa metall-skal står nu här som en påminnelse om forna tider.

Vi fortsätter till byn Colchani där man arbetar med att utvinna salt. Sedan är det dags att bege sig ut på själva saltvidderna. Det är en underlig känsla att färdas på något som man först tror är is men som i själva verket är salt! Vi kör genom öken till Inkawasi Island där man kan se en imponerande samling av kaktusar. Ta en promenad till toppen av ön för en fin panoramautsikt över saltöknen.

Vi fortsätter sedan till salt hotellet där vi skall spendera natten i rum gjorda av salt. Ta med en varm tröja, solkräm, solglasögon, kamera och en hatt/keps. Under regnsäsongen är det bra att ha regnkläder med sig! (F,L,M)

Dag 7: Uyuni saltöken.
På morgonen fortsätter vi att utforska saltöken. Passa på att ta några roliga trick kort att visa upp där hemma. Under dagen besöker vi Tunupa vulkanen med Inka chullpas mumierna. Efter lunch tar vi flyget tillbaka till La Paz. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. (F,L)

Dag 8: La Paz – Tiwanaku – La Paz.
Idag tar vi en heldagstur till Tiwanakus arkeologiska plats. Vi besöker museet för att lära oss om denna försvunna kultur innan vi vandrar ut på den arkeologiska platsen där man kan se Akapana pyramiden, Kantatayita, the semi submereged temple, Kalasasaya, the sarcophagus of Putini, the sun door och the Pumapunku temple. Turen tar ca 8 timmar och vid återkomsten till La Paz är kvällen fri att spendera på egen hand. (F,L)

Dag 9: La Paz – Hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. (F)

 Dag 10: Ankomst till Skandinavien.

Detta ingår ej:
Måltider som inte nämns i dagspresentationen.
Dryck.
Dricks.
Ev. lokala flygplatsskatter.
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.