Klassiska Argentina 14 dagar.

  Klassiska Argentina 14 dagar.
Pris per person från: 43 900 kr

Följ med på en resa som tar dig till Argentinas mest klassiska sevärdheter. Från storstaden Buenos Aires tar vi oss söderut till värdens sydligaste stad “Ushuaia”. Vi fortsätter med ett besök till de imponerande glaciärerna runt Perito Moreno, som ligger i Los Glaciares National Park. Här tar vi en båttur bland de mäktiga isbergen. Resan tar oss sedan vidare norrut upp till några av världens största vattenfall- de mäktiga Iguazu fallen. Turen avslutas tillbaka i Buenos Aires med en Tango show! Detta är verkligen det klassiska Argentina!

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur till Buenos Aires.
Inrikesflyg: Buenos Aires – Ushuaia. Ushuaia – El Calafate. El Calafate – Buenos Aires. Buenos Aires – Iguazu. Iguazu – Buenos Aires.
All transfer vid ankomst, avresa och under utflykter.
12 nätter på standardklasshotell inkl. frukost.
Engelsktalande guider.
Stadsrundtur i Buenos Aires.
Tur till Upsala Glaciären.
Tur till Sealion Island. 
Tur till Perito Moreno Glaciären.
Halvdagstur av den Brasilianska sidan av Iguazu fallen.
Heldagstur av den Argentinska sidan av Iguazu fallen.
Dinner Tango show i Buenos Aires
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag.)

Dag 1: Ankomst till Buenos Aires.
Vid ankomsten till Buenos Aires möts du upp av den lokala personalen och får transfer till ditt hotell. Här kommer vi att bo i två nätter.

Dag 2: Buenos Aires.
Idag följer vi med på en halvdags stadsrundtur i staden. Turen börjar med ett besök till det legendariska Plaza de Mayo torget där parlamentshuset Casa Rosada (det rosa huset) ligger. Vi ser även stadshuset från 1754 samt katedralen. Vi vandrar längs de trädkantade avenyerna som ger ett inslag av lugn i denna annars pulserande storstads metropol. Vid 9 de Julio Avenue hittar vi de Obelisker som är en symbol för staden. Vårt nästa besök blir till det pittoreska och färggranna La Boca distriktet. Här finner man spåren av de europeiska immigranterna som kom hit i slutet på artonhundratalet.

Vi hinner även med ett besök till stadens äldsta område, San Telmo, samt Puerto Madero beläget på kanten av Rio de la Plata, vilket är ett gamalt område som rustats upp och blivit till ett modernt affärscentrum i staden.
Vår tur tar oss förbi Palermo, den botaniska trädgården, stadens zoo och the Hippodrome innan vi kommer till slutpunkten för vår tur Recoleta. Detta är ett av stadens mest förnämsta bostadsområden och på den närliggande kyrkogården finns den legendariska Eva Peróns grav. Vi återvänder till hotellet. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 3: Buenos Aires – Ushuaia.
Vi får transfer till flygplatsen för att flyga söderut till världens sydligaste belägna stad Ushuaia. Vid ankomsten möts vi upp och får transfer till vårt hotell. (F)

Dag 4: Ushuaia.
Idag skall vi besöka den berömda Tierra del Fuego nationalparken, vilken gränsar till havet. Vi färdas söder om staden längst National Route 3 till nationalparkens entré. Naturen i detta område är väldigt omväxlande med vyer av bergskedjan Anderna, den stora oceanen, samt den vackra skogen. Här växer många olika träd och blomstersorter så som: lengas, guindos, ñires, notros samt orkidéer, violer, tusenskönor och den Fuegiska edelweissen! Vi färdas längst bäverdammarna mot Lapataia floden och den gröna lagunen innan vi kommer fram till Lapataia Bay. Här kan man se spår av de första nybyggarna i området. Dessa kallas the ‘concheros’ och det är av stort arkeologiskt värde att kunna följa deras dagliga liv.

På vägen tillbaka till Ushuaia stannar vi till vid Roca lake för att beundra skiftningarna i vattnet.

På eftermiddagen åker vi till Ushuaias hamn för att gå ombord på en katamaran som skall ta oss med till fåglarnas och sjölejonens öar. Vi färdas ut genom Ushuaia bukten mot den mystiska Beagle Channel. Under färden har vi en underbar utsikt över staden och dess panoramavy mot bergen. Vi kommer fram till Paso Chico som utgör början av kanalen och färdas längs den norra stranden förbi skärgårdsroar mot vårt första mål fågel ön – Bird Island. Här kan man studera en mängd olika sjöfåglar som bor i området så som: komodoranter, albatrosser, ankor samt fiskmåsar. Nära denna ö ligger vårt andra mål sjölejonens ö – Sea Lions Island. Här finns en stor sjölejons koloni och möjlighet finns att se två olika arter av sjölejon. Både de som har 1 och de som har 2 hår! Kanske lär du dig se skillnad på arterna innan besöket är över. Vårt sista besök blir till Les Eclarieurs fyren innan vi återvänder till vårt hotell. (F)

Dag 5: Ushuaia – El Calafate.
Vi får transfer till flygplatsen och flyger till El Calafate. Vid ankomsten möts vi upp och får transfer till vårt hotell. (F)

Dag 6: El Calafate – Upsala Glaciären – El Calafate.
På morgonen åker vi till Punta Bandera Port som ligger ca 47 km ifrån El Calafate. Vi går ombord på vår båt och får en genomgång av säkerhetsföreskrifterna samt väderförhållandena.

Vi seglar genom North Arm för att komma till Upsala kanalen. Här möter vi en fantastisk barriär av isberg och har underbara vyer över Upsala Glaciären. Vi fortsätter genom Spegazzini kanalen för att se Seco och Spegazzini glaciärerna. Spegazzini glaciären är den högsta i hela nationalparken. Vi kommer även att kunna se Heim south och Peineta glaciärerna under dagen. Vi går i land vid Sepgazzinis bas för att ta en vandring i området och njuta av vackra vyer över glaciärerna. Vi återvänder sedan till Punta Bandera Port och får transfer tillbaka till vårt hotell i El Calafate. (F)

Dag 7: El Calafate – Perito Moreno Glaciären – El Calafate.
Idag beger vi oss till Los Glaciares National Park och den berömda Perito Moreno glaciären. Under färden dit kommer vi att kunna se Argentino Lake och Bahía Redonda (den runda bukten) med dess många intressanta fågelarter. Landskapet som vi färdas igenom är typiskt för Patagonien och vi kommer se många arter av den specifika “broom sedges”- vilket är ett hårt hornliknande gräs, samt calafates’- en buskväxt med gula blommor och Violeta frukter. När vi kommer fram till entrén till nationalparken förändras landskapet och blir rikare med fler växtsorter så som: ñires, lengas and guindos.

Perito Moreno Glaciären sträcker sig över en yta av 195 kvadratmeter och är hela 30 km lång. Dessa front är hela 5 km bred och isväggarna är allt mellan 30 till 60 meter höga. I mitten av glaciären når isen ett djup på hela 250 till 350 meter. Denna frusna flod rinner ned från de södra patagoniska isfälten och då den konstant är i sakta rörelse ändras de underbara och fantasiska isformationerna ständigt. På grund av dess otaliga skönhet förklarade UNESCO det som ett Mankind Heritage. Vi tar en promenad framför de västra väggarna och beundrar detta naturfenomen. (F)

 Dag 8: El Calafate – Buenos Aires.
Vi får transfer till flygplatsen för att förflytta oss tillbaka till Buenos Aires. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. (F)

Dag 9: Buenos Aires – Iguazu.
Idag får vi transfer till flygplatsen för att flyga till Iguazu. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 10: Iguazu.
Idag skall vi ta en halvdags tur till den Brasilianska sidan av fallen.
Vi går över Juan D. Peron och Tancredo Neves broarna som binder ihop staden Puerto Iguazu i Argentina med Foz do Iguacu i Brasilien. Vi fortsätter på den Brasilianska sidan av fallen via Das Cataratas Avenue för att ta oss till Foz do Iguacu nationalparken en av de största parkerna i Brasilien. Under vandringsturen ser man panoramavyer över San Martin ön och några av de största fallen så som the Bozzeti, Two Sisters, San Martin och Three Musketeers. Vi når sedan fram till utsiktspunkten där vi har en fantastisk vy över det stora fallet Devil’s Throat som ligger endast 150 meter bort. Utsikten här blir ändå mer magnifik av de permanenta regnbågarna som syns över fallen. Vandringsturen slutar vid Floriano Fall där man kan hitta en liten souvenirshop samt den panoramiska hissen. Vi går sedan uppför trapporna till busshållplatsen för att få transfer tillbaka till vårt hotell. (F)

Dag 11: Iguazu.
Idag skall vi utforska den Argentinska sidan av Iguazu fallen. Iguazus nationalpark är den äldsta i Sydamerika och har utsetts till ett Mankind Heritage av UNESCO.

Vår tur utgår ifrån besökscentret varifrån vi tar en 15 minuters färd i ett öppet tåg upp till Cataratas Station. Härifrån beger vi oss till fots ut på en vandringstur som tar oss riktigt nära de 275 vattenfallen, där vattnet dånar ned hela 70 meter! Längs leden kan man även se många orkidéer, begonior, fåglar och fjärilar. Vi tar sedan tåget till Garganta Station och går ca 1200 meter till Devil’s Throat balcony. Här har man full utsikt över det gigantiska Devil’s throat fallet och får vara med om ett av de största skådespelen i världen! Vi återvänder med tåget till besökscentret och får transfer tillbaka till vårt hotell. (F)

Dag 12: Iguazu – Buenos Aires.
Vi får transfer till flygplatsen och flyger tillbaka till Buenos Aires. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell.

På kvällen får vi vara med om dinner show med argentinsk tango. Här kommer några av de bästa dansarna inom denna stil att underhålla oss tillsammans med musiker och sångare. Vi njuter av en god middag innan showen. (F, M)

Dag 13: Buenos Aires – Hemresa.
I tid till vårt internationella flyg får vi transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. (F)

Dag 14: Ankomst till Skandinavien.

Detta ingår ej:
Turistavgift i Iguazu (ca 1,50 dollar per dag som måste betalas på plats!)
Måltider som inte nämns i programmet.
Dricks – förväntas i Argentina men är ditt eget beslut.
Tjänster som inte nämns i programmet.
Tidig incheckning eller sen utcheckning på hotellen.
Personliga utgifter.
Alkoholhaltiga drycker samt dryck under måltider.
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.