Upptäcktsresan Sri Lanka 11 dagar.

Upptäcktsresan Sri Lanka 11 dagar. 
Pris per person från: 16 500 kr

Upptäck ön Sri Lanka! Vi besöker nationalparkerna Minneriya och Yala för att se de stora elefanthjordar som finns här samt leoparder, Buffalo och många andra djur. Vi besöker världsarvsplatser så som Fortress in the sky, Tempel of the tooth och The nine arch Bridge. Vi besöker även Nuwara eliya kallad ”det lilla England” samt kopplar av på stränderna vid Bentota. Vi får också vara med om att plocka te och lär oss odla kryddor. På Sri Lanka finns mycket att upptäcka!

Detta ingår:
Internationellt flyg – tur och retur till Sri Lanka.
All transfer.
Ankomst service på flygplatsen.
10 nätter på standardklasshotell inkl. frukost och middag. Möjlighet finns att köpa till comfortklass.
Utflykter enligt program. Entréavgifter ingår till alla besöksmål.
Engelsktalande guide/chaufför.
2 st. vattenflaskor per gäst.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst till Sri Lanka.
Vid ankomsten till Sri Lanka möts du upp av en representant och får transfer till ditt hotell som ligger i Dambulla. (ca 4 timmars bilresa.) Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (M) 

Dag 2: Dambulla – Polonnaruwa – Minneriya – Dambulla.
Efter frukost får vi transfer till Polonnaruwa. (tar ca 1 ½ timme). Vid ankomsten får vi en stadsrundtur i staden. Polonnaruwas storhetstid var mellan 1000-1200 talet och här finns en stor blandning av buddism och hinduism. Här finns många ruiner från kungen Parakramabahus tid. Staden användes som bakgrund av bandet Duran, Duran i deras musikvideo ”Save a Prayer” i 1982.

Vi åker sedan ca 1 timme till Minneriyas nationalpark där vi tar en jeepsafari och tittar på de stora elefanthjordarna som finns här. Vi återvänder till Dambulla och vårt hotell. (F,M)

Dag 3: Dambulla – Sigiriya – Matale – Kandy.

Idag beger vi oss till Sigiriya som ligger ca 30 minuter från Dambulla för att besöka dess klippfästning som finns med på UNESCO:s världsarvslista. ”The fortess in the sky” byggdes resan på 400 talet och räknas som en av Sri Lankas största sevärdheter. Klättra upp på toppen och besök det kungliga palatset samt vakthuset, eller vandra runt i omgivningarna och se de vackra trädgårdarna och grottorna.

På vägen mot Kandy besöker vi kryddgården i Matale och lär oss om att odla kryddor. För dem som vill kan man köpa med sig några. På kvällen får vi vara med om en traditionell dansshow där vi ser olika sorters danser som är typiska för Sri Lanka. (F,M)

Dag 4: Kandy – Nuwara Eliya.
Efter frukost får vi en stadsrundtur i Kandy där vi besöker Tempel of the tooth som finns med på världsarvslistan. Här låg singalesernas sista fäste och platsen anses helig av buddisterna. I närheten ligger även ruinerna av det kungliga palatset Maha Wasala. Vi färdas sedan mot staden Nuwara eliya (tar ca 2 ½ timme.) På vägen besöker vi ett teplantage där man får vara med och plocka te. Vid ankomsten till Nuwara Eliya får vi en stadsrundtur i staden som kallas “det lilla England.” Här syns tydligt att Sri Lanka varit en brittisk koloni då man kan se brittisk arkitektur lite här och var. I Victoria parken har man chans att få se manga olika fågelarter. Vi checkar in på vårt hotell. (F,M)

Dag 5: Nuwara Eliya – Nine Arch Bridge – Ella.
Idag njuter vi av en scenisk tågresa till Ella för att besöka The Nine Arch Bridge. Bron byggdes under konstruktionen av Ceylon järnvägen och är idag ett populärt turistmål på ön. Vi checkar in på hotellet i Ella. (F,M)

Dag 6: Ella – Little Adamspeak – Yala.
Idag skall vi ut och vandra! Vi följer en lättare treekingstig upp till Little Adamspeak varifrån man har en fin utsikt över det närliggande området och Sri Lankas bergsmassiv som är täckt av grön lummig skog. Vi fortsätter sedan med ett besök till Ravana Falls som är ett av de bredaste vattenfallen i landet. Fallet är döpt efter kungen Ravana från det indiska Ramayana eposet.

Vi lämnar Ella och beger oss till Yala, ca 3 -4 timmars bilresa. Vid ankomsten besöker vi Yalas nationalpark från 1938 där man kan få se elefanter, leoparder, hjortar, krokodiler, Buffalo, vildsvin och en mängd olika fågelarter. Vi övernattar i Yala. (F,M)

Dag 7: Yala – Galle – Bentota.
På morgonen färdas vi ca 4 timmar till Galle vilken är den största staden på sydkusten. Här finns ett gammalt fort som skapades av portugiserna och holländarna. Detta finns idag med på världsarvslistan. Vi fortsätter till Bentota där vi checkar in på vårt hotell. (F,M)

Dag 8–9: Bentota.
Dagarna är fria att spendera på egen hand för att koppla av och njuta av stränderna. (F,M)

Dag 10: Bentota – Colombo – Negombo.
Idag färdas vi ca 2 timmar till Colombo, där vi tar en stadsrundtur och besöker stadens mest berömda sevärdheter så som de gamla forten, hindutemplen, Kaymans gate samt Independance memorial. Vi besöker också ett stort shoppingcenter. Vi fortsätter sedan till Negombo där vi spenderar natten. (F,M)

Dag 11: Hemresa
Vi får transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. Beronde på dina flygtider blir ankomsten till Skandinavien samma eller nästfoljande dag. (F)

Detta ingår ej:
Visa kostnader.
Dricks.
Tillstånd för att använda kamera och video.
Luncher.
Dryck vid måltider.
Tidig check in och sen check out.
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.