Vietnam norr till söder 9 dagar.

Vietnam norr till söder 9 dagar.
Pris per person från: 17 500 kr.

Följ med på en resa som tar dig genom Vietnam från norr till söder. Vi börjar i huvudstaden Hanoi där vi besöker några av stadens mest berömda sevärdheter så som Ho Chi Minhs viloplats och den berömda One Pillar Pagoda från 1100 talet. Vi besöker byn An Vi där vi får komma in i ett lokalt hem och vara med familjen under en dag. Vi tar en tur i Halong Bay och studerar grottorna och de fantastiska klippformationerna innan vi flyttar oss söderut till Saigon eller Ho Chi Minh City som staden numera kallas. Här tittar vi på operahuset, det gamla presidentpalatset och Hotel de Ville. Vi besöker även de berömda Cu Chi tunnlarna, en relik från Vietnamkriget, samt kokosnötsfabrikerna längs Chet Say floden.

Detta ingår:
Internationellt flyg in till Hanoi och hem från Saigon/Ho Chi Minh.
Inrikesflyg från Hanoi – Ho Chi Minh i ekonomiklass.
Privat transfer i fordon med AC.
6 nätter på hotell inkl frukost.
1 natt på båt i Halong Bay i deluxe standard.
Utflykter enligt program nedan. Entréavgifter ingår.
Engelsktalande guide.
Måltider enligt nedan.
2 flaskor mineral vatten per person per dag.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet. 

Dag 1: Ankomst Hanoi
Vid ankomsten till Hanoi möts du upp av den lokala personalen och får transfer till ditt hotell. (ca 45 min) Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. På kvällen blir det en välkomst middag på en lokal restaurang med en traditionell Water Puppet show. (M) 

Dag 2: Hanoi
Idag får vi en stadsrundtur i Hanoi. Vi tar bussen till det historiska Ba Dinh där vi besöker torget. Det var här Ho Chi Minh deklarerade Vietnam som en självständig stat i 1945 och vi ser hans mausoleum. Vi fortsätter sedan till One Pillar Pagoda byggd av buddisterna redan på 1000-talet. Vi ser även Tran Quoc Pagoda, Quan Thanh Temple och Van Mieu innan vi äter lunch på en lokal restaurang. På eftermiddagen besöker vi bl.a. Hoan Kiem Lake, Ngoc Son Temple och The Huc bridge samt tar en cykeltur runt Hanois gamla kvarter bestående av 36 gator. Vi återvänder till hotellet där vi spenderar natten. (F,L)
Tips! För den som önskar kan man på kvällen ta en ca 2-3 timmars tur till Hanois gamla kvarter och prova att äta som lokal befolkningen gör! Vi får se hur man lagar till berömda maträtter och smaka pärlor som Banh My Hanoi, Vietnamese Rice Wine och Egg Coffee. Turen kostar 18 dollar per person och måste bokas av minst 2 personer. Kontakta oss för mer information.

Dag 3: Hanoi – An Vi -Hanoi
Idag tar vi en heldagstur till byn An Vi. Vi hämtas vid 8 snåret på hotellet för att åka söderut till An Vi. (tar ca 1 timme) Vid ankomsten möts vi upp av vår lokala värd som visar oss till sitt hem. Vi blir inbjudna på fika och får lära oss om livet i byn. Vi tar sedan en cykeltur genom landskapet för att se olika odlingar, passera förbi katolska kyrkan, Gia Le Pagoda samt skolan. Vi kommer sedan till Đình Trung – en mötesplats för böner och den lokala marknaden där man säljer allt från frukt och boskap till kläder.

Vi återvänder till vår värds hus för en kall dryck innan vi får hjälpa till att förbereda lunchen. Vi äter en traditionell lunch ihop med familjen och får chans att prata med dem om deras vardag. Efter lunch ges tid till avkoppling och för den som vill kan man njuta av den vackra orkidéträdgården.
Vi går sedan på en rundtur i byn och besöker ett hushåll som gör Tofu samt det gamla huset byggt i äkta gammaldags arkitektur. Efter turen är det dags att ta farväl av vår värd och återvända med bil till Hanoi.
Kvällen är sedan fri att spendera på egen hand. (F,L)

Dag 4: Hanoi – Halong Bay
Efter frukost får vi transfer till Halong Bay (ca 3 timmar). Här skall vi ta en båtutflykt i bukten och njuta av det underbara landskapet. Under ca 5 timmar kryssar vi runt för att studera och förundras över de ca 3000 kalkstenarna som reser sig upp ur det klara smaragdfärgade vattnet. Här finns gott om grottor och stränder och man kan passa på att ta ett uppfriskande dopp. Vi sover över på vår båt. (F,L,M)

Dag 5: Halong bay – Hanoi – Ho Chi Minh.
Vi vaknar ombord på vår båt och äter frukost innan vi fortsätter vår kryssning med ett besök till Luon grottan. Vi äter sedan lunch innan vi beger oss tillbaka till hamnen. Vi får nu transfer till flygplatsen för att flyga söderut till Ho Chi Minh City tidigare känd som Saigon. Flygresan tar ca 2 timmar. Vid ankomsten möts vi upp av personalen och får transfer till vårt hotell. (F,L)

Dag 6: Ho Chi Minh City – Cu Chi – Ho Chi Minh
På förmiddagen besöker vi de brömda Cu Chi tunnlarna. Tunnlarna är belägna ca 2 timmar norr om staden och grävdes ut 1948 under fransk indochina kriget. Under Vietnamn kriget, som här i landet kallas American War, utvidgades de till att skapa en hel stad under marken. Vi besöker tunlarna och får en bättre förståelse för soldaternas liv och vardag under de långa krigsåren. Vi äter sedan lunch på en lokal restaurang.

Vi återvänder till Saigon för att ta en stadsrundtur där vi ser bla. Opera huset, gamla Hotel de Ville (från 1901), Notre dame Cathedral, Central Post office och det gamla president palatset. Vi avslutar dagen med ett besök till War Remnants Museum. (F,L)

Dag 7: Ben tre – Phong nam
Vi blir hämtade på hotellet vid 8 snåret för att ta en ca 2 timmars bilfärd till Ben Tre. Vid Phong Nẫm bron går vi ombord på vår båt för att färdas längs Chẹt Sậy river. Vi passerar lastbåtar och ser kokosnötsfabriker längs flodbankerna. Vi besöker en brick yard för att få se hur folk gör tegelstenar samt besöker en av fabrikerna för att se hur man utvinner koksnötterna. På vägen till Cái Sơn canal kan vi avnjuta en kokosnötsvattendryck. Vid Cái Sơn ser vi lokala fiskare och besöker godis ugnen för att smaka kokosnöts godis!
Vi äter lunch i byn Nhon Thanh och besöker Hung Voung Wharf innan vi återvänder till Ho Chi Minh City och vårt hotell. (F,L)

Dag 8: Hemresa.
Dagen är fri att spendera på egen hand tills det är dags för hemresan. Ankomst skandinavien nästkommande dag. Dag 9.

Detta ingår ej:
Visum till Vietnam.
Måltider som inte nämns i programmet.
Middagsturen dag 2. 
Dryck.
Dricks.
Reseförsäkring.

Tips! För den som vill kan man förlänga sin resa med en strandsemester vid Mui Nei beach.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.