Klassiska Vietnam 12 dagar.

Klassiska Vietnam 12 dagar
Pris per person från: 21 600 kr

Denna resa tar dig med till de mest klassiska sevärdheterna i Vietnam. Turen börjar i norr i huvudstaden Hanoi där vi tittar på blandannat One Pillar Pagoda från 1100-talet. Vi besöker även en lokal familj i byn An Vi och tar en båttur i berömda Halong Bay med dess fina klippformationer.

Vi flyttar oss sedan till mitten av landet till DaNang och Hoi An. Här ser vi blandannat Chuc Thanh padogan och besöker hantverksshoppar. Om man vill kan man här utforska den oupptäckta vietnamesiska landsbygden.
Vi korsar sedan Marble mountains för att ta oss söderut till den vackra staden Hue. Vår tur avslutas med ett besök till Saigon eller Ho Chi Minh City som staden numera kallas. Här tittar vi på operahuset, det gamla presidentpalatset och Hotel de Ville. Vi besöker även de berömda Cu Chi tunnlarna, en relik från Vietnamkriget, samt kokosnötsfabrikerna längs Chet Say floden.
 

Detta ingår:
Internationellt flyg in till Hanoi och hem från Saigon/Ho Chi Minh.
Inrikesflyg från Hanoi – DaNang/Hue – Ho Chi Minh i ekonomiklass.
Privat transfer i fordon med AC.
Privat båt på Perfume river och Mekong river.
10 nätter på standard klass hotell inkl. frukost. Möjlighet finns att köpa till comfort klass.
1 natt på båt i Halong Bay i deluxe rum.
Utflykter enligt program nedan. Entréavgifter ingår.
Engelsktalande guider.
Måltider enligt nedan.
2 flaskor mineral vatten per person per dag.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dag 1: Ankomst Hanoi
Vid ankomsten till Hanoi möts du upp av den lokala personalen och får transfer till ditt hotell. (ca 45 min) Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. På kvällen blir det en välkomst middag på en lokal restaurang med en traditionell Water Puppet show. (M)

Dag 2: Hanoi
Idag får vi en stadsrundtur i Hanoi. Vi tar bussen till det historiska Ba Dinh där vi besöker torget. Det var här Ho Chi Minh deklarerade Vietnam som en självständig stat i 1945 och vi ser hans mausoleum. Vi fortsätter sedan till One Pillar Pagoda bygd av buddisterna redan på 1000-talet. Vi ser även Tran Quoc Pagoda, Quan Thanh Temple och Van Mieu innan vi äter lunch på en lokal restaurang. På eftermiddagen besöker vi bla. Hoan Kiem Lake, Ngoc Son Temple och The Huc bridge samt tar en cykeltur runt Hanois gamla kvarter bestående av 36 gator. Vi återvänder till hotellet där vi spenderar natten. (F,L)
Tips! För den som önskar kan man på kvällen ta en ca 2-3 timmars tur till Hanois gamla kvarter och prova att äta som lokal befolkningen gör! Vi får se hur man lagar till berömda maträtter och smaka pärlor som Banh My Hanoi, Vietnamese Rice Wine och Egg Coffee. Turen kostar 18 dollar per person och måste bokas av minst 2 personer. Kontakta oss för mer information. 

Dag 3: Hanoi – An Vi -Hanoi.
Idag tar vi en heldagstur till byn An Vi. Vi hämtas vid 8 snåret på hotellet för att åka söderut till An Vi. (tar ca 1 timme) Vid ankomsten möts vi upp av vår lokala värd som visar oss till sitt hem. Vi blir inbjudna på fika och får lära oss om livet i byn. Vi tar sedan en cykeltur genom landskapet för att se olika odlingar, passera förbi katolska kyrkan, Gia Le Pagoda samt skolan. Vi kommer sedan till Đình Trung – en mötesplats för böner och den lokala marknaden där man säljer allt från frukt och boskap till kläder.

Vi återvänder till vår värds hus för en kall dryck innan vi får hjälpa till att förbereda lunchen. Vi äter en traditionell lunch ihop med familjen och får chans att prata med dem om deras vardag. Efter lunch ges tid till avkoppling och för den som vill kan man njuta av den vackra orkidé trädgården.
Vi går sedan på en rundtur i byn och besöker ett hushåll som gör Tofu samt det gamla huset byggt i äkta gammaldags arkitektur. Efter turen är det dags att ta farväl av vår värd och återvända med bil till Hanoi.
Kvällen är sedan fri att spendera på egen hand. (F,L)

Dag 4: Hanoi – Halong Bay.
Efter frukost får vi transfer till Halong Bay (ca 3 timmar). Här skall vi ta en båtutflykt i bukten och njuta av det underbara landskapet. Under ca 5 timmar kryssar vi runt för att studera och förundras över de ca 3000 kalkstenarna som reser sig upp ur det klara smaragdfärgade vattnet. Här finns gott om grottor och stränder och man kan passa på att ta ett uppfriskande dopp. Vi sover över på vår båt. (F,L,M)

Dag 5: Halong bay – Hanoi – Da Nang – Hoi An.
Vi vaknar ombord på vår båt och äter frukost innan vi fortsätter vår kryssning med ett besök till Luon grottan. Vi äter sedan lunch innan vi beger oss tillbaka till hamnen. Vi får nu transfer till flygplatsen för att flyga söderut till Da Nang. Vid ankomsten möts vi upp av den lokala personalen och får transfer till Hoi An (ca 60 min) och vårt hotell. (F,L)

Dag 6: Hoi An.
Idag tar vi en stadsrundtur till fots i Hoi An och besöker bland annat Japanese covered bridge, Hantverksshopparna, Tan Ky old house, Fujian assembly hall samt Chuc Thanh Pagoda från 1400-talet. Vi äter lunch på en lokal restaurang, sedan är eftermiddagen fri att spendera på egen hand. Fortsätt utforska staden eller njut av stränderna. (F,L)
Tips! För den som önskar kan man boka följande tilläggstur:
Hoi An Countryside With “Xe Ôm” – Tour run daily 07h30 – 11h30
Vi färdas vägar som få tidigare färdas på tillsammans med våra Xe Om förare.
Vi blir hämtade på hotellet av Xe Om förarna. Xe Om är en sorts motorcykel/vespa som är populär bland lokalbefolkningen här. Vi stiger upp bakpå cyklarna och åker över en bro till Cam Kim Island där vi följer flodbanken ut på den vackra landsbygden. Vårt första stopp blir till Ancestral House of Mr. Huynh Ri. Vi träffar lokalbefolkningen och får lära oss hur de väver mattor, jordbrukstekniker, hur man gör en perfekt “Bánh Đập” samt hur man rostar kaffe.

Härnäst korsar vi den 300 meter långa bambubron för att komma till Binh Duong Hamlet. Se till att du sitter säkert på cykeln under överfarten! Vi kommer till Thu Bon floden och här utforskar vi Noi Rang marknaden och Duy Hai fiskmarkanden.

På vägen tillbaka till hotellet korsar vi Cua Dai Bron varifrån man har en vacker panoramautsikt över Hoi An. Turen avslutas vid ankomsten till hotellet.
Turen kostar 68 dollar per person och måste bokas av minst 2 personer. Bokar man mer än 3 personer tillsammans kan man få rabatt. Kontakta oss för mer information.

Inkluderat i turen: Motorcykel med erfaren förare. Dryck- vatten, kaffe eller soft drink, Banh Dap riskakor, entréavgifter till ancient house samt bambubron. Engelsktalande guide, hjälm, regnjacka, kallt mineralvatten.

Dag 7: Hoi An – DaNang – Hue.
Efter frukost förflyttar vi oss till Hue, vilket är ca 3 timmars körsträcka. Vi stannar på vägen vid Cham Muséet samt vid de vackra Marble mountains och Hai Van Pass varifrån man har en underbar utsikt över havet. Vid ankomsten till Hue checkar vi in på vårt hotell. (F,L)

Dag 8: Hue.
Idag skall vi utforska den vackra staden Hue. Vi börjar med att ta en båttur längs Perfume River för att besöka Thien Mu pagodan. Vi tar sedan bilen till Ming Mang kjesarens mausoleum. Efter lunch besöker vi Imperial Citadel, Flag Tower, Noon Gate, Nine Dynasty Urns, Nine Holy Cannons, Thai Hoa Palace. Dagen avslutas med en shoppingtur till Dong Ba marknaden. (F,L)

Dag 9: Hue – Ho Chi Minh City.
Vi checkar ut tidigt för att förflytta oss till flygplatsen och flyga söderut till Ho Chi Minh City eller Saigon som staden tidigare kallades. Vid ankomsten möts vi upp av den lokala personalen och får transfer till vårt hotell. Vi äter lunch på en lokal restaurang.

På eftermiddagen tar vi en stadsrundtur där vi ser bla. Opera huset, gamla Hotel de Ville (från 1901), Notre dame Cathedral, Central Post office och det gamla president palatset. Vi avslutar dagen med ett besök till War Remnants Museum. (F,L)

Dag 10: Saigon – Ben tre – Phong nam – Saigon.
Vi blir hämtade på hotellet vid 8 snåret för att ta en ca 2 timmars bilfärd till Ben Tre. Vid Phong Nẫm bron går vi ombord på vår båt för att färdas längs Chẹt Sậy river. Vi passerar lastbåtar och ser kokosnötsfabriker längs flodbankarna. Vi besöker en brick yard för att få se hur folk gör tegelstenar samt besöker en av fabrikerna för att se hur man utvinner kokosnötterna. På vägen till Cái Sơn canal kan vi avnjuta en kokosnötsvattendryck. Vid Cái Sơn ser vi lokala fiskare och besöker godis ugnen för att smaka kokosnöts godis!
Vi äter lunch i byn Nhon Thanh och besöker Hung Voung Wharf innan vi återvänder till Ho Chi Minh City (Saigon) och vårt hotell. (F,L)

Dag 11: Ho Chi Minh City – Cu Chi – Ho Chi Minh
På förmiddagen besöker vi de berömda Cu Chi tunnlarna. Tunnlarna är belägna ca 2 timmar norr om staden och grävdes ut 1948 under fransk Indokina kriget. Under Vietnam kriget, som här i landet kallas American War, utvidgades de till att skapa en hel stad under marken. Vi besöker tunnlarna och får en bättre förståelse för soldaternas liv och vardag under de långa krigsåren. Vi äter sedan lunch på en lokal restaurang, innan vi återvänder till Saigon.
Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand. Passa på att göra lite sista minuten shopping. (F,L)

Dag 12: Hemresa.
Dagen är fri att spendera på egen hand tills det är dags för hemresan. Beroende på dina flygtider blir ankomsten till Skandinavien samma eller nästkommande dag. (F)

Tips! För den som vill kan man förlänga sin resa med en strandsemester vid Mui Nei beach.

Detta ingår ej:
Visum till Vietnam.
Måltider som inte nämns i programmet.
Dryck.
Tilläggstur i Hanoi och Hoi An.
Dricks.
Reseförsäkring.

Obs! Man kan få rabatt på turen om man bokar 3 resenärer eller fler i sällskap.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.