Klassiska Bali 12 dagar.

Klassiska Bali 12 dagar.
Pris per person från: 20 500 kr.

Under denna klassiska rundtur besöker vi lokala byar och lär oss om de seder och bruk som finns på ön. Vi får se konstverk gjorda av silver, besöker tempel och vacker natur så som de berömda Git Git vattenfallen samt får vara med om en dansuppvisning med Barong dans!
Efter vår rundtur kopplar vi av vid Tanjung Benoa där vi bor på en beach resort och njuter av solen, stranden och det varma vattnet. Detta är det klassiska Bali!

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur till Bali.
All transfer
11 nätter i standard dubbelrum på 3 * hotell inkl. frukostbuffé.
Engelsktalande guider på alla sevärdhetsturer.
Inträdesbiljetter till alla platser som vi besöker i enlighet med resplanen.
Måltider enligt resplanen.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst till Bali.
Vid ankomsten till Balis internationella flygplats möts du upp av den lokala personalen för att få transfer till ditt hotell. Resten av dagen är fri för att spendera på egen hand. Vi bor på Bali Rani Hotel eller liknande.

Dag 2: Candidasa.
Idag tar vi en rundtur i Bali med besök till Celuks silversmeder, Batuan templet och Kerta Gosa Justine Court at Klungkung. Detta var en gång Balis mest framstående kungarike och de väggmålningar som finns här är unika då de är de enda kvarvarande från wayang tiden. Vi besöker även Goa Lawah (Holy batcave) samt får se en dansuppvisning med Barong dans. Vi äter lunch på en lokal restaurang under dagen.

Vi checkar in på vårt hotell i Candidasa. Hotel Rama Candidasa eller liknande. (F,L)          

Dag 3: Candidasa – Lovina.
Vi beger oss ut på ytterligare en heldagstur. Vår tur börjar med ett besök till Tenganan en traditionell Agaby. Vi fortsätter sedan till berget Agung där vi besöker Besakih – the mother temple of Bali. Från Penelokan (1350 m) har vi en fantastisk utsikt över sjön Batur, Abang berget samt Batur berget som har ett brett lavafält i närheten. Vi kommer till norra Bali och besöker Pura Beji Templet. Vi övernattar vid Lovina på Hotel Aneka Lovina eller liknande. (F,L)

Dag 4: Lovina – Kerambitan.
Idag skall vi utforska norra Bali. Vi besöker Git Git vattenfallen innan vi kommer till Bedugul som ligger på en höjd av 1200 meter över havet. Här finns ett av de mest fotograferade templen i Bali – Pura Ulan Danu Brantan. Vi fortsätter till Jatihulwih området där man kan se spektakulära odlingsterraser för ris! Vi övernattar i Kerambitan på Amarta Beach retreat eller liknande. (F,L)

Dag 5: Kerambitan – Ubud.
Efter frukost beger vi oss till Alas Kedatons Monkey forest där man kan se monkey giant fruit-bats. Vi besöker Mengwi Royal Tempel samt Balis berömda havstempel Tanah Lot. Vi övernattar i Ubud på Champlungsari Hotel eller liknande. (F,L)

Dag 6: Ubud – Tanjung Benoa.
Dagen är fri att spendera på egen hand tills det är dags för att få transfer till Tanjung Benoa och Nikko Benoa Beach Hotel eller liknande. Nu skall vi koppla av och njuta! (F)

Dag 7- 11: Tanjung Benoa.
Dagarna är fria att spendera på egen hand. Vi njuter av stranden, det klara vattnet eller hotellpoolen! (F)

Dag 12: Hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. Beroende på dina flygtider anländer du till Skandinavien samma eller nästföljande dag.(F)

Detta ingår ej:
Alla måltider som inte nämns i resplanen.
Alla personliga utgifter för dricks, tvätt, telefonsamtal, skatt, alkoholhaltiga drycker, avgifter för kameror och videokameror vid sevärdheter, kostnader för läkare eller medicin, skatt för att lämna flygplatsen etc.  
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.