Indonesiens öar 13 dagar.

Indonesiens öar 13 dagar.
Pris per person från:24 300 kr.

Under denna rundtur utforskar vi några av Indonesiens mest berömda öar. Bali, Lombok och Gili Air. Vi börjar på Bali där vi får se en dansuppvisning, besöker silversmeder och träsvarvare samt njuter av den vackra naturen med bl.a. de berömda Git Git vattenfallen. Vi besöker även många av öns alla tempel inkl. det berömda havstemplet Tanah Lot. På Lombok besöker vi några av öns hantverkare så som smeden, drejaren som arbetar med lera samt öns väverskor som är klädda i traditionella dräkter. På Gili Air åker vi häst och vagn och njuter av det varma vattnet och den fina stranden. Vår resa avslutas med några dagars sol och bad vid Sanur på Bali.

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur till Bali.
All transfer
Båt Bali – Lombok – Bali / Lombok – Gili Air – Lombok.
Häst och vagn transfer på Gili Air.
12 nätter i standard dubbelrum på 3 * hotell inkl. frukostbuffé.
Engelsktalande guider på alla sevärdhetsturer.
Inträdesbiljetter till alla platser som vi besöker i enlighet med resplanen.
Måltider enligt resplanen.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst till Bali.
Vid ankomsten till Balis internationella flygplats möts du upp av den lokala personalen och får transfer till ditt hotell beläget i Ubud. Hotel Shanti Mandala Ubud eller liknande.

Dag 2: Celuk – Mas – Ubud.
Idag tar vi en rundtur på Bali med som börjar med en unik Barong dansuppvisning. Vi besöker sedan silversmederna vid Celuk samt träsvarvarna vid Mas.

Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand för att vidare utforska detta kulturcentrum. Hotel Shanti Mandala Ubud eller liknande. (F,L)                  

Dag 3: Tanah Lot – Butterfly park – Lovina.
På morgonen besöker vi Balis berömda havstempel Tanah Lot följt av ett besök till fjärilsparken. Vi fortsätter till Jatihluwih där några av Balis mest spektakulära odlingsterrasser för risodling finns. Vid Bedugul, som ligger på en höjd av 1200 meter över havet, finns ett av de mest fotograferade templen på Bali – Pura Ulan Danu Brantan. Dagens tur avslutas med ett besök till Git Git vattenfallen innan vi kommer till Lovina beläget på Balis norra kust. Hotel Puri Bagus Lovina eller liknande. (F,L)

Dag 4: Kintamani – Candidasa.
Efter frukost beger vi oss till bergsregionen runt Kintamani. Från Penelokan (1350 m) har vi en fantastisk utsikt över sjön Batur, Abang berget samt Batur berget som har ett brett lavafält i närheten. Vi fortsätter sedan till berget Agung där vi besöker Pura Besakih – the mother temple of Bali. Detta är Balis viktigast tempel.

Vi besöker Kerta Gosa Justine Court och museum vid Klungkung. Detta var en gång Balis mest framstående kungarike och de väggmålningar som finns här är unika då de är de enda kvarvarande från wayang tiden. Vi besöker även Goa Lawah (Holy batcave).

Sen eftermiddag kommer vi till Tenganan en traditionella Bali Aga by. Här utövar man den kända double ikat vävtekniken! Vi övernattar i Candidasa på Balis östkust. Hotel Puri Bagus Candidasa eller liknande. (F,L)

Dag 5: Bali – Lombok.
Vi får transfer till hamnen vid Padangbai för att ta en båt till ön Lombok. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell beläget i Senggigi. Kila Senggigi Beach Hotel eller liknande. (F)

Dag 6: Traditionella byar.
Idag skall vi utforska ön Lombok. Vi kör söderut till byn Getap känd för sina smedjor samt besöker byn Banyumulek där lokala drejare skapar vaser, tallrikar, askkoppar etc i lera. Detta är en konst som har ärvts ned från generation till generation. Vi Sukarara får vi se traditionell vävkonst och spinnerier. Kvinnorna här bär traditionella kläder för öriket. Vi hinner även med ett besök till byn Rambitan där folk ur Sasak stammen lever i sina traditionella hus. På ön finns också två berömda vita sandstränder. Kuta och Putri Mandalika. Vi övernattar på Kila Senggigi Beach Hotel eller liknande. (F,L)

Dag 7: Senggigi – Gili Air.
Vi får transfer till hamnen vid Teluk Nare för att ta en speed boat till ön Gili Air. Vid ankomsten får vi transfer med häst och vagn till vårt hotell. Samata Village eller liknande. (F)

Dag 8: Gili Air.
Dagen är fri att spendera på egen hand. Vi njuter av stranden och det klara vattnet! (F)

Dag 9: Gili Air – Bali.
Vi får transfer till hamnen och färdas med speed boat tillbaka till Teluk Nare för att därifrån ta en fast boat – Blue Water tillbaka till Bali. Vid ankomsten till Bali får vi transfer till Sanur. Vi övernattar på Sadara Beach resort eller liknande. (F)

Dag 10-12: Bali.
Dagarna är fria att spendera på egen hand. Vi njuter av stranden, hotellpoolen och det klara vattnet samt kopplar av i lugn och ro! Sadara Beach resort eller liknande (F)

Dag 13: Hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. Beroende på dina flygtider anländer du till Skandinavien samma eller nästföljande dag.(F)

Detta ingår ej:
Alla måltider som inte nämns i resplanen.
Alla personliga utgifter för dricks, tvätt, telefonsamtal, skatt, alkoholhaltiga drycker, avgifter för kameror och videokameror vid sevärdheter, kostnader för läkare eller medicin, skatt för att lämna flygplatsen etc.  
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.