Bali budgetresan 12 dagar.

Bali budgetresan 12 dagar.
Pris per person från: 18 800 kr.

På denna rundresa utforskar vi ön Bali. Vi besöker en traditionell Agaby, ser utsikten från Agung berget och Penelokan. Besöker Git Git vattenfallen samt det mest fotograferade templet i Bali – Pura Ulan Danu Brantan. Vid Ubud finns tid att på egen hand utforska detta konstverks område. Passa på att besöka det hinduiska templet och smaka på den lokala maten från något av alla de matstånden som finns här. Vi beger oss sedan till Sanur för sol och bad. I slutet av vår resa besöker vi Uluwatu templet där vi får se en Kecak dansuppvisning.
Under denna resa bor vi i lite enklare standard men får ändå ut alla upplevelser som ön har att erbjuda. Välkommen till Bali!

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur till Bali.
All transfer
11 nätter i standard dubbelrum på 3 * hotell inkl. frukostbuffé.
Engelsktalande guider på alla sevärdhetsturer.
Inträdesbiljetter till alla platser som vi besöker i enlighet med resplanen.
Måltider enligt resplanen.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst till Bali.
Vid ankomsten till Balis internationella flygplats möts du upp av den lokala personalen för att få transfer till ditt hotell. Resten av dagen är fri för att spendera på egen hand. Vi bor i Candidasa på Hotel Genggong eller liknande.   

Dag 2: Candidasa – Lovina.
Efter frukost åker vi till Tenganan, vilket är en traditionell Agaby. Vi fortsätter sedan till berget Agung där vi besöker Besakih – the mother temple of Bali. Från Penelokan (1350 m) har vi en fantastisk utsikt över sjön Batur, Abang berget samt Batur berget som har ett brett lavafält i närheten. Vi kommer till norra Bali och besöker Pura Beji Templet. Vi äter lunch på vägen. Vi övernattar vid Lovina på Hotel Adirama eller liknande. (F,L)

Dag 3: Lovina – Ubud.
Idag skall vi utforska norra Bali. Vi besöker Git Git vattenfallen innan vi kommer till Bedugul som ligger på en höjd av 1200 meter över havet. Här finns ett av de mest fotograferade templen i Bali – Pura Ulan Danu Brantan. Vi fortsätter till Jatihulwih området där man kan se spektakulära odlingsterraser för ris! Vi besöker även Alas Kedatons Monkey forest där man kan se monkey giant fruit-bats.

Vi övernattar i Ubud på Saren Indah Ubud eller liknande. (F,L)

Dag 4-5: Ubud.
Dagarna är fri att spendera på egen hand och vidare utforska området. Ubud kallas ofta för Balis hjärta och här finns många kulturskatter så som gamla hinduiska tempel, lokalt hantverk och traditionella konstformer. I området finns också en stor matkultur och här hittar man allt från små gatukök till fina restauranger.

Vi övernattar på Saren Indah Ubud eller liknande. (F)

Dag 6: Ubud – Sanur.
Dagen är fri att spendera på egen hand tills det är dags för att få transfer till Sanur och Prime Plaza Sanur eller liknande. Nu skall vi koppla av och njuta! (F)

Dag 7- 9: Sanur.
Dagarna är fria att spendera på egen hand. Vi njuter av stranden, det klara vattnet eller hotellpoolen! Hotel Prime Plaza Sanur eller liknande. (F)

Dag 10: Uluwatu templet och Kecak Dans
Förmiddagen är fri att spendera på egen hand. På eftermiddagen tar vi en 5 timmars utflykt till Uluwatu templet som avslutas med en Kecak dansuppvisning. Uluwatu ligger på den västra kanten av en kalkstens halvö. Vid solnedgången får vi här vara med om en Kecak dansuppvisning. Vi sitter på amfiteatern och tittar ned på arenan där ca 50 barbröstade män klädda i svarta och vita kjolar rytmiskt yttrar det berömda ’cak cak’ ljudet! Detta är en riktig upplevelse. Efter dansföreställningen besöker vi en skaldjursrestaurang vid Jimbaran där vi avnjuter en god middag direkt på stranden. (F,M)

Dag 11: Sanur.
Dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 12: Hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. Beroende på dina flygtider anländer du till Skandinavien samma eller nästföljande dag.(F)

Detta ingår ej:
Alla måltider som inte nämns i resplanen.
Alla personliga utgifter för dricks, tvätt, telefonsamtal, skatt, alkoholhaltiga drycker, avgifter för kameror och videokameror vid sevärdheter, kostnader för läkare eller medicin, skatt för att lämna flygplatsen etc.  
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.