Triangel och Tigrar 9 dagar.

Triangel och Tigrar 9 dagar.
Pris per person från: 14 300 kr.

Denna tur går till både den populära gyllene triangeln samt till en av Indiens alla tigerparker. Vi börjar i huvudstaden Delhi för att sedan flytta oss till Jaipur med Amer fort och elefantridning i mån av plats. Vi tar oss sedan till Ranthambores Nationalpark där man kan få se tigrar och många andra djur. På väg till Agra besöker vi en av landets mest berömda fågelparker. Vår tur slutar med ett besök till det makalösa Taj Mahal som står med på de flestas måste lista för ett besök till Indien.

Tips! Förläng gärna din tur med sol och bad i södra Indien vid Kerala eller på Maldiverna.

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur till Delhi.
8 nätter i standard dubbelrum på 3 * hotell inkl. frukostbuffé varje dag. Obs! Man kan köpa till 4 eller 5 * hotellstandard om man önskar.
Privata transporter.
Engelsktalande guider på alla sevärdhetsturer.
Inträdesbiljetter till alla platser som vi besöker i enlighet med resplanen.
3 safariturer i nationalparken inkl. entréavgifter.
Elefantridning i Jaipur i mån av plats.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:

Dag 1: Ankomst till Delhi.
Vid ankomsten till Delhi möts du upp av den lokala personalen för att få transfer till ditt hotell. Resten av dagen är fri för att upptäcka Delhi på egen hand. Delhi är full av fin arkitektur och kontraster. En del av staden är mer utvecklad med höga hus, pulserande stadsliv, smakrika kulinariska upplevelser och modern konst. Medan den andra delen av staden är fylld av antik konst, vackert bevarad arkitektur och en rik historia. Det är fullt av folk överallt. På gatorna tutar bilarna för att ta sig fram bland svängande motorcyklar, cykeltaxis och tuc-tucs. Trafikkaoset och labyrinten av gator kan vara lite överväldigande. Men den här färgrika staden med dess fascinerande historia och samtida kultur har en atmosfär och energi som är unik. För Delhi liknar inte någon annan plats på jorden.

Dag 2: Delhi.
Idag får vi en stadsrundtur i Delhi och lär känna stadens mest berömda sevärdheter. Vi börjar i det nya Delhi med ett besök till det stora mausoleet som restes till Moghul kejsaren Humayuns ära. Vi fortsätter sedan till minareten Qutub Minar från 1200 talet. Vi ser även India Gate war memorial, the Parliament building och Raj Bhavan – presidentpalatset.

Under eftermiddagen besöker vi gamla Delhi med Raj Ghat, en lugn och vacker minnesplats till Mahatma Gandhi. Vi fortsätter till Red Fort där vi studerar de massiva väggarna. Fortet är idag ett minnesmärke över Monghul kejsarnas makt och elegans. Vi hinner även med ett besök till en av Asiens största moskéer Jama Masjid innan vår tur avslutas med ett besök till den färgglada marknaden.

Dag 3: Delhi – Jaipur.
Idag får vi transfer till Jaipur. Turen tar ca 5-6 timmar. Vid ankomsten till Jaipur checkar vi in på vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.

Dag 4: Jaipur.
Efter frukost åker vi till Amer som en gång var huvudstaden i Rajput kungariket. Här ligger en av triangelns stora sevärdheter, det berömda Amer Fort. Fortet ligger i all sin prakt på en kulle i närheten av staden. Fortet omges av befästningar och har en fin utsikt över Moat sjön. Vi tar oss upp till fortet via jeep eller elefant och strosar runt bland dess många borggårdar och salar. Vi besöker även det fantastiska Observatoriet som byggdes av astronomen Price Maharajah Jai Singh. På väg tillbaka till Jaipur stannar vi vid Hawa Mahal för fotografier. Här brukade hovdamerna sitta bakom murarna och studera livet på gatorna i staden nedanför. Vi stannar även vid Stadspalatset, där den gamla kungafamiljen fortfarande bor.

Dag 5: Jaipur – Ranthambore.
Efter frukost får vi transfer till Ranthambores Nationalpark, tar ca 4 timmar. Parken ligger i sydvästra Rajas där Vindhyas och Aravali kullarna möts. Floden Chambal ligger söder om parken, vilket för att denna är mycket rik i flora och fanua. Inom parkområdet finns leoparder, caracals, hyenor, många fåglar och givetvis tigrar. Vi checkar in på vårt hotell för avkoppling och får sedan en kvällssafari i parken. 

Dag 6: Ranthambore.
På morgonen får vi vara med om en safari i parken. Vi letar efter de vilda djur som finns här och lär oss om området. Vi återvänder till hotellet och sedan har man fri tid, då man kan besöka det berömda Ranthambore fortet eller Ganesh templet. På kvällen får vi vara med om ytterligare en parksafari för att se vilka djur som vaknar nu!

Dag 7: RanthamboreBharatpur – Agra.
Idag har vi en lång dag i bil framför oss. Resvägen tar ca 7 timmar men vi stannar vid Bharatpurs fågelpark på vägen. Parken anses som en av de bästa i Indien och här finns Open bill Stork, Egret, Darter, White Ibis, Spoonbill samt hägrar. Andra djur som finns i området är Chital, Black buck och hjortar. Om man vill kan man ta en tur med en rickshaw cykel där en guide berättar för en om parken. (obs, kostar extra) Vi fortsätter mot Agra med ett kort stopp på vägen till den övergivna staden Fatehpur Sikri.

Dag 8: Agra.
Idag skall vi besöka det magnifika Taj Mahal. Taj Mahal byggdes på 1500-talet av kejsaren Shah Jahan. Den är symmetriskt byggd i vit marmor och gör sig lika bra från alla vinklar. Denna byggnad är ett mästerverk som tog mer än två decennier att bygga och idag är byggnaden en symbol för en mans kärlek till sin hustru. Platsen får alla som tror att choklad och blommor är tillräckligt för att uttrycka sin kärlek att tänka igen. Vår tur tar oss sedan med till Agra Fort. Det röda fortet är byggt i en mängd olika stilar från 1100-talet till 1600-talet.

Eftermiddagen är sedan fri att spendera på egen hand.
Vänligen observera att Taj Mahal är stängt på fredagar.

Dag 9: Agra – Delhi och hemresa.
Idag får vi transfer tillbaka till Delhi. Tar ca 5 timmar. Vid ankomsten till Delhi kan vi få tillgång till ett rum för att byta om och fräscha upp sig lite inför hemresan. Vi får sedan transfer till flygplatsen för vårt flyg hem. Beroende på flygtiderna anländer vi till Skandinavien samma eller nästföljande dag.

Detta ingår ej:
Avgifter för turistvisa till Indien.
Alla måltider som inte nämns i resplanen.
Alla personliga utgifter för dricks, tvätt, telefonsamtal, skatt, alkoholhaltiga drycker, avgifter för kameror och videokameror vid sevärdheter, kostnader för läkare eller medicin, skatt för att lämna flygplatsen etc.  
Reseförsäkring.

Var god att notera:
Vi checker in på hotellen efter kl. 12.00. Vi checkar ut innan kl. 12.00.
Taj Mahal i Agra är stängt på fredagar.
Nationalparken Ranthambore är stängd mellan juli till september.
Elefantridning vid besöket på Amer Fort i Jaipur erbjuds i mån av plats då regeringen har börjat att begränsa antalet ridturer. Kunder som vill rida på en elefant får själva stå i kö och se om de får möjlighet till elefantridning. Det finns inga garantier även om de köar att de får rida på en elefant om dagens kvot redan har uppfyllts. Om elefantridningen utgår så får våra kunder åka Jeep upp till fortet istället.

Obs! Man kan få rabatt på turen om man bokar fler än 4 personer i sällskap.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.