Triangel och bad 10 dagar.

Triangel och bad 10 dagar.
Pris per person från: 15 900 kr.

Kombinera den populära gyllene triangeln med en strandsemester vid Goa. Besök huvudstaden Delhi och det makalösa Taj Mahal i Agra. Förundras över den övergivna staden Fatehpur Sikris historia samt besök Amer fort i Jaipur där man kan få vara med om elefantridning i mån av plats.
Turen fortsätter sedan till Goa där vi njuter av ständerna samt besöker det gamla Goa med dess marknad, det arkeologiska museet samt tar en
Village Darshan tour.

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur till Delhi.
Lokalt flyg Jaipur – Goa – Delhi.
9 nätter i standard dubbelrum på 3 * hotell inkl. frukostbuffé varje dag. Obs! Man kan köpa till 4 eller 5 * hotellstandard om man önskar.
Privata transporter.
Engelsktalande guider på alla sevärdhetsturer.
Inträdesbiljetter till alla platser som vi besöker i enlighet med resplanen.
Elefantridning i Jaipur i mån av plats.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:

Dag 1: Ankomst till Delhi.
Vid ankomsten till Delhi möts du upp av den lokala personalen och får transfer till ditt hotell. Resten av dagen är fri för att upptäcka Delhi på egen hand.

Dag 2: Delhi.
Idag får vi en stadsrundtur i Delhi och lär känna stadens mest berömda sevärdheter. Vi börjar i det nya Delhi med ett besök till det stora mausoleet som restes till Moghul kejsaren Humayuns ära. Vi fortsätter sedan till minareten Qutub Minar från 1200 talet. Vi ser även India Gate war memorial, the Parliament building och Raj Bhavan – presidentpalatset.

Under eftermiddagen besöker vi gamla Delhi med Raj Ghat, en lugn och vacker minnesplats till Mahatma Gandhi. Vi fortsätter till Red Fort där vi studerar de massiva väggarna. Fortet är idag ett minnesmärke över Monghul kejsarnas makt och elegans. Vi hinner även med ett besök till en av Asiens största moskéer Jama Masjid innan vår tur avslutas med ett besök till den färgglada marknaden.

Dag 3: Delhi – Agra.
Efter frukost reser vi vidare mot staden med det magnifika Taj Mahal. Resan tar ca 4 timmar. Taj Mahal byggdes på 1500-talet av kejsaren Shah Jahan. Den är symmetriskt byggd i vit marmor och gör sig lika bra från alla vinklar. Denna byggnad är ett mästerverk som tog mer än två decennier att bygga och idag är byggnaden en symbol för en mans kärlek till sin hustru. Vår tur tar oss sedan med till Agra Fort. Det röda fortet är byggt i en mängd olika stilar från 1100-talet till 1600-talet. Vänligen observera att Taj Mahal är stängt på fredagar.

Resten av dagen är sedan fri att spendera på egen hand.

Dag 4: Agra – Jaipur
Efter frukost får vi transfer till Jaipur, tar ca 4 timmar. På vägen besöker vi den övergivna staden Fatehpur Sikri som ofta kallas Indiens Pompeji! Varför staden övergavs är än idag ett mysterium. Vandra runt bland de väll bevarade byggnaderna och de röda sandstens palatsen. Vid ankomsten till Jaipur checkar vi in på vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.

Dag 5: Jaipur.
Efter frukost åker vi till Amer som en gång var huvudstaden i Rajput kungariket. Här ligger en av triangelns stora sevärdheter, det berömda Amer Fort. Fortet ligger i all sin prakt på en kulle i närheten av staden. Fortet omges av befästningar och har en fin utsikt över Moat sjön. Vi tar oss upp till fortet via jeep eller elefant och strosar runt bland dess många borggårdar och salar. Vi besöker även det fantastiska Observatoriet som byggdes av astronomen Price Maharajah Jai Singh. På väg tillbaka till Jaipur stannar vi vid Hawa Mahal för fotografier. Här brukade hovdamerna sitta bakom murarna och studera livet på gatorna i staden nedanför. Vi stannar även vid Stadspalatset, där den gamla kungafamiljen fortfarande bor.

Dag 6: Jaipur – Goa.
Idag flyger vi till Goa för att njuta av stränderna. Vid ankomsten möts vi upp av den lokala personalen och får transfer till vårt hotell.

Dag 7: Goa.
Dagen är fri att spendera på egen hand och för att njuta av stränderna och det varma vattnet.

Dag 8: Goa.
På morgonen besöker vi det gamla Goa och Panjim marknaden. Därefter är resten av dagen fri att spendera på egen hand.

Dag 9: Goa.
Idag skall vi ta en Village Darshan tour då vi besöker det arkeologiska museet i gamla Goa, Karmali sjön där tusentals flyttfåglar samlas varje år, templen Shri Devid Krishna och Ganapathi samt Aracanut-gården i Savoi. Sen eftermiddag återvänder vi till hotellet och sedan är kvällen fri att spendera på egen hand.

Dag 10: Goa – Delhi och hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen för att flyga tillbaka till Delhi. Vid ankomsten till Delhi kan vi få tillgång till ett rum för att byta om och fräscha upp sig lite inför hemresan. Beroende på flygtiderna anländer vi till Skandinavien samma eller nästföljande dag.

Detta ingår ej:
Avgifter för turistvisa till Indien.
Alla måltider som inte nämns i resplanen.
Alla personliga utgifter för dricks, tvätt, telefonsamtal, skatt, alkoholhaltiga drycker, avgifter för kameror och videokameror vid sevärdheter, kostnader för läkare eller medicin, skatt för att lämna flygplatsen etc.  
Reseförsäkring.

Var god att notera:
Vi checker in på hotellen efter kl. 12.00. Vi checkar ut innan kl. 12.00.
Taj Mahal i Agra är stängt på fredagar.
Elefantridning vid besöket på Amer Fort i Jaipur erbjuds i mån av plats då regeringen har börjat att begränsa antalet ridturer. Kunder som vill rida på en elefant får själva stå i kö och se om de får möjlighet till elefantridning. Det finns inga garantier även om de köar att de får rida på en elefant om dagens kvot redan har uppfyllts. Om elefantridningen utgår så får våra kunder åka Jeep upp till fortet istället.

Obs! Man kan få rabatt på turen om man bokar fler än 4 personer i sällskap.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.