Från fort till skogar 8 dagar.

Från fort till skogar 8 dagar.
Pris per person från:14 800 kr.

På denna rundtur besöker vi några av indiens mest kända fort och skogar. Vi börjar i huvudstaden Delhi med dess red fort. Vi förflyttar oss sedan ut till skogsområdena runt Sariska där man kan se många vilda djur. Vid Bharatpur besöker vi den berömda fågelparken med över 300 arter innan det är dags att bege sig till Ranthambores Nationalpark. Här är en utmärkt plats för att få se tigrar. Turen avslutas med ett besök till Jaipur och det berömda Amer fort där man kan få vara med om elefantridning, i mån av plats.

Tips! Förläng gärna din tur med sol och bad i södra Indien vid Kerala eller på Maldiverna.

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur till Delhi.
7 nätter i standard dubbelrum på 3 * hotell inkl. frukostbuffé varje dag. Obs! Man kan köpa till 4 eller 5 * hotellstandard om man önskar.
Privata transporter.
Tågbiljetter.
Engelsktalande guider på alla sevärdhetsturer.
Inträdesbiljetter till alla platser som vi besöker i enlighet med resplanen.
1 safaritur i Sariska Nationalpark inkl. entréavgifter.
1 besök till Bharatpur Bird sanctuary inkl. entréavgifter.
3 safariturer i Ranthambhores nationalpark inkl. entréavgifter.
Elefantridning i Jaipur i mån av plats.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:

Dag 1: Ankomst till Delhi.
Vid ankomsten till Delhi möts du upp av den lokala personalen för att få transfer till ditt hotell. Efter check in väntar en stadsrundtur i Delhi där vi lär känna stadens mest berömda sevärdheter. Vi börjar i gamla Delhi med Raj Ghat, en lugn och vacker minnesplats till Mahatma Gandhi. Vi fortsätter till Red Fort där vi studerar de massiva väggarna. Fortet är idag ett minnesmärke över Monghul kejsarnas makt och elegans. Vi hinner även med ett besök till en av Asiens största moskéer Jama Masjid innan vår tur fortsätter till det nya Delhi. Här ser vi det stora mausoleet som restes till Moghul kejsaren Humayuns ära, minareten Qutub Minar från 1200 talet, India Gate war memorial, The Laxminarayan Temple, the Parliament building och Raj Bhavan – presidentpalatset.

Dag 2: Delhi – Sariska.
Idag får vi transfer till Sariska, vilket tar ca 4 timmar. På eftermiddagen får vi en tur i nationalparken där man kan se djur så som leoparder, vilda hundar, djungel katter, hyenor, schakaler och tigrar!

Dag 3: Sariska – Bharatpur.
Vi förflyttar oss till Bharatpur och Keoladeo Ghana Bird Sanctuary – fågelparken som är hemvist åt över 300 olika arter. Vi checkar in på vår lodge. Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand för att uppleva den fantastiska parken.

Dag 4: Bharatpur – Ranthambore.
Vi får transfer till tågstationen för att ta tåget till Sawaimadhopur. Vid ankomsten får vi transfer till Ranthambores Nationalpark. Parken ligger i sydvästra Rajas där Vindhyas och Aravali kullarna möts. Floden Chambal ligger söder om parken och floden Banas ligger norr om parken- vilket gör att denna är mycket rik i flora och fauna. Parken är mest känd för dess tigrar men här finns också över 300 träd sorter, runt 50 vattenväxter, över 270 fågelarter, reptiler samt Marsh krokodiler. Inom parkområdet finns även leoparder, caracals och hyenor. Vi checkar in på vårt hotell för avkoppling och får sedan en kvällssafari i parken.  

Dag 5: Ranthambore.
På morgonen får vi vara med om en safari i parken. Vi letar efter de vilda djur som finns här och lär oss om området. Vi återvänder till hotellet och sedan har man fri tid, då man kan besöka det berömda Ranthambore fortet eller Ganesh templet. På kvällen får vi vara med om ytterligare en parksafari för att se vilka djur som vaknar nu!

Dag 7: RanthamboreJaipur.
Tidig morgon tar vi en sista safari i parken innan vi får transfer till Jaipur. Tar ca 3-4 timmar. Under eftermiddagen gå vi en stadsrundtur i staden där vi bland annat kan se Hawa Mahal, platsen där hovdamerna satt och tittade på folklivet nere i staden, samt Jantar Mantar.

Dag 7: Jaipur – Delhi.
Efter frukost åker vi till Amer som en gång var huvudstaden i Rajput kungariket. Här ligger en av indiens stora sevärdheter, det berömda Amer Fort. Fortet ligger i all sin prakt på en kulle i närheten av staden. Fortet omges av befästningar och har en fin utsikt över Moat sjön. Vi tar oss upp till fortet via jeep eller elefant och strosar runt bland dess många borggårdar och salar. Efter besöket hit återvänder vi till Delhi tar ca 5 timmar. Vid ankomsten checkar vi in på vårt hotell.

Dag 8: Hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen för vårt flyg hem. Beroende på flygtiderna anländer vi till Skandinavien samma eller nästföljande dag.

Detta ingår ej:
Avgifter för turistvisa till Indien.
Alla måltider som inte nämns i resplanen.
Alla personliga utgifter för dricks, tvätt, telefonsamtal, skatt, alkoholhaltiga drycker, avgifter för kameror och videokameror vid sevärdheter, kostnader för läkare eller medicin, skatt för att lämna flygplatsen etc.  
Reseförsäkring.

Var god att notera:
Vi checker in på hotellen efter kl. 12.00. Vi checkar ut innan kl. 12.00.
Nationalparken Ranthambore är stängd mellan juli till september.
Elefantridning vid besöket på Amer Fort i Jaipur erbjuds i mån av plats då regeringen har börjat att begränsa antalet ridturer. Kunder som vill rida på en elefant får själva stå i kö och se om de får möjlighet till elefantridning. Det finns inga garantier även om de köar att de får rida på en elefant om dagens kvot redan har uppfyllts. Om elefantridningen utgår så får våra kunder åka Jeep upp till fortet istället.

Obs! Man kan få rabatt på turen om man bokar fler än 4 personer i sällskap.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.