Djungelsafari 15 dagar.

Djungelsafari 15 dagar.
Pris per person från: 27 900 kr.

Under denna safaritur besöker vi några av Indiens mest berömda nationalparker. Corbetts nationalpark är den första i nationalparken i Indien och grundades redan 1936. Parken är känd för sitt vackra landskap samt sina stora hjordar av elefanter, leoparder och tigrar. Ranthambores nationalpark är en utmärkt plats för att få se tigrar och det var här Project Tiger grundades 1972. Vi fortsätter till Keoladeo Bird Sanctuary med över 200 olika fågelarter. Efter ett besök till Agra för att se ett av världens sju underverk- det magnifika Taj Mahal tar vi oss via tempelstaden Khajuraho till Bandhavgarhs nationalpark. Parken är känd för sin stora population av den kungliga bengaliska Tigern men här finns också andra djur som hjortar, leoparder, vildsvin och den Indiska bison kallad Guar. Vår tur avslutas med ett besök till Asiens största nationalpark Kanha. Det var i denna park som zoologen George Schaller gjorde den första vetenskapliga studien om tigrarna. I parken finns också en stor population av Barasingha hjortar. Välkommen ut i djungeln!

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur till Delhi.
Privata transporter.
Tåg mellan Delhi och Ranthambhore/ Agra och Jhansi.
14 nätter i standard dubbelrum på 3 * hotell inkl. frukostbuffé.
Måltider enligt nedan dagspresentation.
Engelsktalande guider på alla sevärdhetsturer.
Inträdesbiljetter till alla platser som vi besöker i enlighet med resplanen.
5 safariturer i Corbetts nationalpark inkl. parkavgifter.
1 besök till Bharatpur Bird sanctuary inkl. parkavgifter.
3 safariturer i Ranthambhores nationalpark inkl. parkavgifter.
3 safariturer i Bandhavgarhs inkl. parkavgifter.
3 safariturer i Kanhas nationalpark inkl. parkavgifter.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst till Delhi.
Vid ankomsten till Delhi möts du upp av den lokala personalen för att få transfer till ditt hotell. Resten av dagen är fri för att upptäcka Delhi på egen hand och för att vila upp sig efter nedresan.

Dag 2: Delhi.
Idag får vi en stadsrundtur i Delhi och lär känna stadens fantastiska historia. Vi börjar i det gamla Delhi där vi besöker Red Fort, Chandni Chowk och Jama Masjid – en av Asiens största moskéer. Vi fortsätter till Raj Ghat– en lugn och vacker minnesplats till Mahatma Gandhis minne samt Shanti Vana. Vi beger oss till det nya Delhi med ett besök till India Gate war memorial , minareten Qutub Minar från 1200 talet, det stora mausoleet som restes till Moghul kejsaren Humayuns ära samt Parliament building och Raj Bhavan – presidentpalatset. (F) 

Dag 3: Delhi – Corbetts nationalpark.
Idag får vi transfer till Corbetts nationalpark vilket tar ca 7 timmar. Parken är den första nationalparken i Indien och grundades 1936. Vid den tiden kallades den för Hailey National Park men efter att den blev ett tigerreservat i 1973 döptes den om till Jim Corbett national park som en gång grundat den. I parkområdet finns stora hjordar av elefanter, leoparder och givetvis tigrar. Här finns runt 110 olika trädsorter, 50 djurarter, 580 fågelsorter samt 25 olika sorters reptiler. Parken ligger vackert mellan Himalaya och Terai regionerna och är känd för sitt vackra landskap och dess tjocka Salskog som omger den. Men allra mest känd är den för den Bengaliska tigern som finns här!

Under vårt besök i parken bor vi i en enkel turistbungalow på någon av parkens lodger. (F,L,M)

Dag 4: Corbetts nationalpark.
På morgonen får vi en jeepsafari i parken då vi söker efter de djur som har sin hemvist här. Dagen spenderas sedan i lugn och ro innan vi ger oss ut på en kvällsafari för att se hur parken förändras när mörkret sänker sig och vilka djur som är aktiva nu. (F,L,M)

Dag 5: Corbetts nationalpark.
Tidig morgon tar vi åter en safari i parken då vi kommer riktigt nära elefanterna. Efter denna tur lämnar vi själva parkområdet och beger oss till en resort där vi spenderar natten. (F,L,M)

Dag 6: Corbett – Delhi
Efter frukost återvänder vi till Delhi, resan är 300 km och tar ca 7 timmar att färdas. Väl framme i Delhi checkar vi in på vårt hotell och vilar efter vårt besök i den första parken och ser fram emot nästa parkbesök. (F)

Dag 7: Delhi – Ranthambore.
Idag skall vi förflytta oss till den andra nationalparken på vår safaritur Ranthambore. Vi får transfer till tågstationen i Sawaimadhopur för att ta ett tåg till Ranthambore. Vi kommer fram vid lunchtid.

På eftermiddagen är det dags att börja utforska parken. Ranthambores nationalpark ligger i sydvästra Rajas där Vindhyas och Aravali kullarna möts. Parken var tidigare jaktmarker för Maharadjan av Jaipur och förklarades som en fristad år 1955. 1972 startades projekt Tiger här för att skydda dessa pampiga kattdjur och sedan dess har parken varit en populär plats för fotografer. Parken är mycket rik på flora och fanua och inom parkområdet finns leoparder, caracals, hyenor, gazeller, vildsvin, indiska harar, ödlor samt många fåglar och givetvis tigrar! (F,L,M)

Dag 8: Ranthambore.
Vi spenderar dagen i parken med att söka efter dess invånare och studera det rika växtlivet som finns här. (F,L,M)

Dag 9: Ranthambore – Keoladeo Ghana Nationalparken.
Idag förflyttar vi oss till Bharatpur, vilket tar ca 5 timmar. Här ligger en av de bästa fristäderna för fågelskådning i världen – den berömda Keoladeo Bird Sanctuary, vilken tidigare kallades Bharatpur. Platsen var en gång jaktmarker för kungligheterna men blev en fristad år 1956. År 1981 fick parken total skydd och det är numera förbjudet med jakt här. Området består av många sjöar samt kärrmarker vilket gör det till en populär plats för fåglar och man räknar med att det finns runt 200 olika arter här. Bland de mest ovanliga är Heron Geese och Siberian Cranes, som migrerar hit ända från Sibirien! I parken finns också Painted Storks, Darters, Spoonbills, White Abis samt Pelikaner. Området lockar även en hel del vilda djur så som vildsvin, gäss, hjortar, hyenor, djungelkatter, shakaler, uttrar, sten pyton samt den ovanliga Indiska Black Buck! (F)

Dag 10: Keoladeo – Agra.
Efter frukost får vi transfer till Agra vilket tar ca 2 timmar. På vägen stannar vi till vid den övergivna staden Fatehpur Sikri som byggdes i röd sandsten av the Great Mughal kjesaren Akbar på 1500 talet. På sin tid var staden större än London och hade många palats och moskéer inom dess väggar. Strosa runt och beundra de nästa intakta byggnaderna. Vid ankomsten till Agra checkar vi in på vårt hotell.

På eftermiddagen besöker vi en av Indien mest berömda sevärdheter- det fantastiska Taj Mahal. Taj Mahal byggdes på 1500-talet av kejsaren Shah Jahan och räknas idag som ett av världen sju underverk. Den är symmetriskt byggd i vit marmor och gör sig lika bra från alla vinklar. Denna byggnad är ett mästerverk som tog mer än två decennier att bygga och idag är byggnaden en symbol för en mans kärlek till sin hustru.
Vår tur tar oss sedan med till Agra Fort. Det röda fortet är byggt i en mängd olika stilar från 1100-talet till 1600-talet. (F)

Dag 11: Agra – Jhansi – Orchha – Khajuraho.
Efter frukost får vi transfer till tågstationen för att ta tåget till Jhansi. Ca 3 timmars resa. Vid ankomsten i Jhansi väntar en bil för att köra oss ca en halvtimme till Orchha. Denna medeltida stad har ett stort komplex av palats och tempel varav det mest imponerande templet är från 1600-talet och används fortfarande som en böneplats. De mest sevärda templen är Ram Raja templet och Lakshmi Narayan templet som har välbevarade väggmålningar. Vi fortsätter sedan till staden Khajuraho. (F)

Dag 12: Khajuraho – Bandhavgarh.
På morgonen tar en guide med oss till de berömda Western Group of Temples. Vi utforskar Hindu templen från medeltiden som är kända för sin specifika arkitektur. Templen byggdes under Chandela dynastin på 1000 talet. Här fanns från början över 80 tempel men idag återstår endast 30 av dem men dessa är i mycket gott skick. Vi besöker Kandariya Mahadeva, the Chatrabhuj, Parswanath and Ghantai Templen. Vi tittar även på The Eastern Group of Temples och the Southern group of temples.

Efter besöket här kör vi till Bandhavgarh (ca 4 timmar) och checkar in på vildmarks resorten. (F,L,M)

Dag 13: Bandhavgarhs nationalpark.
Idag skall vi utforska Bandhavgarhs nationalpark. Parken har ett varierande landskap med allt från bergsklippor och skogar till öppna ängar. Parken är mest känd för sin stora population av den kungliga bengaliska Tigern. Här finns flest tigrar i hela Indien! Parken blev nationalpark i 1968 och förutom tigrar finns här även den Indiska bison kallad Guar, leoparder, vildsvin, piggsvin, hjortar och sloth björnar.

Vi spenderar hela dagen i parken med att ta en gamedrive safaritur. (F,L,M)

Dag 14: Bandhavgarh – Kanha.
Vi färdas till Kanhas nationalpark vilket tar ca 4 timmar. Parken ligger i Mandla distriktet och är den största nationalparken i Asien. I området finns mycket sal och bambuskogar. Parken grundades 1974 och även här finns ett tigerreservat. Det var i denna park som zoologen George Schaller gjorde den första vetenskapliga studien om tigrarna. Vi tar en djungelsafari under eftermiddagen. (F,L,M)

Dag 15: Kanha.
Vi spenderar hela dagen i nationalparken med game viewing. Förutom parkens stora tigerpopulation finns även här en stor population av Barasingha hjortar. Från början fanns endast ca 60 hjortar här men efter ett arbete med att skydda och föröka hjortarna finns nu idag runt 400! I parken finns även fläckiga hjortar, black bucks, piggsvin, mongoose, hyena, djungel katter, leoparder, Gaur och vildsvin. Man kan även se vissa fåglar i parken så som: Racquet Tailed Drongo, Crimson Breasted Barbet, Crested Hawk Eagle and Golden Oriole. (F,L,M)

Dag 16: Hemresa.
Vi får transfer tillbaka till Delhi (tar ca 4 timmar) för att påbörja vår hemresa. Vid ankomsten kan vi få tillgång till ett dagrum tills det är dags att bege sig till flygplatsen. Beroende på dina flygtider anländer du till Skandinavien samma eller nästföljande dag.(F)

Detta ingår ej:
Avgifter för turistvisa till Indien.
Alla måltider som inte nämns i resplanen.
Alla personliga utgifter för dricks, tvätt, telefonsamtal, skatt, alkoholhaltiga drycker, avgifter för kameror och videokameror vid sevärdheter, kostnader för läkare eller medicin, skatt för att lämna flygplatsen etc.  
Reseförsäkring.

Var god att notera:
Vi checker in på hotellen efter kl. 12.00. Vi checkar ut innan kl. 12.00.
Taj Mahal i Agra är stängt på fredagar.
P
arkerna är stängda mellan juli och september.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.