Det vilda Indien 14 dagar.

Det vilda Indien 14 dagar.
Pris per person från: 23 500 kr.

Indien har mycket att erbjuda för den äventyrslystna och naturälskande turisten. På denna tur utforskar vi Indien nationalparker och stora djurliv men hinner även med en forsränningstur och att sova över på kryssningsbåt.
Turen börjar i huvudstaden Delhi för att sedan gå vidare till
Kazirangas nationalpark som blev världsarvsplats 1985. I parken finns noshörningar, elefanter, Buffalos och hundratals fågelarter. Vi besöker Kalimpong som ligger på gränsen till de massiva Himalaya bergen och tar en forsränningstur på Teesta floden. Vid Gangtok besöker vi Fambongs wildlife sanctuary med dessa många trädsorter och Kyongnosia Alpine Sanctuary med bambuskogar där man kan se den röda pandan! Vår tur går sedan till Kolkatta och Sunderban vilken är ett av världens största deltan eller flodmynningar. Här finns många mangroveträd. Välkommen att utforska det vilda Indien med oss! 

Detta ingår:
Internationellt flyg till Delhi och hem från Kolkata.
Inrikesflyg Delhi – Guwahati – Guwahati – Bagdogra.
13 nätter i standard dubbelrum på 3 * hotell inkl. frukostbuffé. Obs! Vid Sunderban bor vi på en båt! För den som önskar kan man köpa till 4 eller 5 * hotellstandard.
Privata transporter.
Engelsktalande guider på alla sevärdhetsturer.
Inträdesbiljetter till alla platser som vi besöker i enlighet med resplanen.
Safari besök i Sikkim och Kaziranga inkl. parkavgifter.
Båtsafari i Sunderban inkl. parkavgifter och tillstånd.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst till Delhi.
Vid ankomsten till Delhi möts du upp av den lokala personalen för att få transfer till ditt hotell. Resten av dagen är fri för att upptäcka Delhi på egen hand och för att vila upp sig efter nedresan.

Dag 2: Delhi.
Idag får vi en stadsrundtur i Delhi och lär känna stadens mest berömda sevärdheter. Vi börjar i det gamla Delhi där vi besöker Red Fort, Chandni Chowk, Raj Ghat– en lugn och vacker minnesplats till Mahatma Gandhi, Jama Masjid – en av Asiens största moskéer samt Shanti Vana. Vi fortsätter sedan till det nya Delhi med ett besök till India Gate war memorial , minareten Qutub Minar från 1200 talet, det stora mausoleet som restes till Moghul kejsaren Humayuns ära samt Parliament building och Raj Bhavan – presidentpalatset. (F)  

Dag 3: Delhi – Guwahati – Kaziranga.
På morgonen får vi transfer till flygplatsen för att flyga till Guwahati. Vid ankomsten möts vi upp av den lokala personalen och får transfer till Kaziranga och nationalparken (ta ca 5 timmar). Vid ankomsten checkar vi in på vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F,M)

Dag 4: Kazirangas nationalpark.
Idag skall vi börja utforska nationalparken. Kazirangas nationalpark ligger i det centrala Assam vid Brahmaputra floden. 1985 utsågs parken till en världsarvsplats. Kaziranga har förutom dess vackra natur också ett stort utbud av vilda djur så som noshörningar, elefanter, Buffalos och hundratals fågelarter.

Vi tar en expedition i parken på morgonen för att leta efter dess invånare. Under eftermiddagen besöker vi en infödings by. (F,L,M)

Dag 5: Kazirangas nationalpark.
På morgonen får vi en ridtur till elefant! Under eftermiddagen besöker vi en te gård samt en fabrik där man framställer te. Vi äter middag i en bugalow i trädgården. (F,L,M)

Dag 6: Kazirangas nationalpark – Guwahati – Bagdogra – Kalimpong.
Idag får vi transfer tillbaka till flygplatsen för att flyga till Bagdogra. Vid ankomsten möts vi upp av den lokala personalen och får transfer till Kalimpong. Staden ligger på en höjd av 1250 meter över havet och härifrån har man en underbar utsikt över topparna i Himalaya med bland annat Mt Kanchenjunga. Dessa syns bäst från utsiktsplatserna vid Durpin Dara och Deoro Hill. I staden finns många kloster samt ett Kali tempel. (F)

Dag 7: Kalimpong.
Förmiddagen är fri för att spendera på egen hand och för att vidare utforska staden. På eftermiddagen får vi en stadsrundtur där vi besöker Durpin Dara, Tharpa choling Monastery samt Zong Dog Palri Fo-brang Monastery, Nursery & Market. (F)

Dag 8: Kalimpong – Gangtok.
På morgonen tar vi en tidig forsränningstur på Teesta floden innan det är dags att förflytta sig till Gangtok, vilket tar ca 2 timmar. Gangtok är provinshuvudstad i Sikkim regionen och känd för de buddistiska böneflaggorna som fladdrar i vinden, de färgglada cuirruping fåglarna, samt dess vackra orkidéer och rhododendron. Från staden har man också en vacker utsikt över de snötäckta bergstopparna i Himalaya.

Dag 9: Gangtok – Fambong – Gangtok
Idag skall vi besöka Fambongs wildlife sanctuary som ligger på en höjd av 1280 meter över havet till 2652 meter över havet. Skogen består av många olika trädsorter så som ekar, kaktus, kimbu, champ, bambu och ormbunkar. Här finns också många orkidéer och rhododendron. Bland djurlivet i parken syns bland annat Himalayas svarta björn, den röda pandan och bergs katten (arctictis binturong). I parken finns också många fåglar och fjärilar. (F)

Dag 10: Gangtok – Kyongnosia Alpine Sanctuary-Gangtok.
Dagens besök går till Kyongnosia Alpine Sanctuary, som är en naturlig gräns mot Bhutan och Tibet. Här finns många alpina blommor så som Primulas, vallmo, magnolia och rhododendron men även medicinska växter och orkidéer. I de lägre områdena finns bambuskog där den röda pandan trivs. Från parken har man en underbar utsikt över Kunchenjungha bergstoppen i väster samt över bergen Pandim och Norsing i söder. (F)

Dag 11: Gangtok – Bagdogra – Kolkata. (Calcutta)
På morgonen får vi transfer till flygplatsen i Bagdogra. Vi stannar och tittar på landsbygden på vägen dit. Väl i Bagdogra checkar vi in för vårt flyg till Kolkata, staden som ligger på Ganges stränder och som var hemvist för det engelska ostindiskakompaniet när de gjorde sina handelsfärder till bortre Asien! Vid ankomsten till Kolkata möts vi upp av den lokala personalen och får transfer till vårt hotell. (F)

Dag 11: Kolkata – Sunderbans.
Vi får transfer till hamnen i Basanti för att ta en båtsafari till Sunderban vilken är ett av världens största deltan eller flodmynningar. Här möts floderna Ganges, Brahmaputra och Meghana. I området finns många mangroveträd samt floder, kanaler och åar. Sunderban ligger i både Indien och Bangladesh där den större delen av deltat är i Bangladesh. På den indiska sidan ligger en nationalpark med utsikt över Bengalbukten. Denna natt bor vi över på båten. (F,L,M)

Dag 13: Sunderban – Kolkata.
På morgonen får vi en rickshaw cykeltur till Rangabeloa Tagore. På eftermiddagen återvänder vi till Basanti hamnen och får transfer tillbaka till Kolkata. (F)

Dag 14: Hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. Beroende på dina flygtider anländer du till Skandinavien samma eller nästföljande dag.(F)

Detta ingår ej:
Avgifter för turistvisa till Indien.
Alla måltider som inte nämns i resplanen.
Alla personliga utgifter för dricks, tvätt, telefonsamtal, skatt, alkoholhaltiga drycker, avgifter för kameror och videokameror vid sevärdheter, kostnader för läkare eller medicin, skatt för att lämna flygplatsen etc.  
Reseförsäkring.

Var god att notera:
Vi checker in på hotellen efter kl. 12.00. Vi checkar ut innan kl. 12.00.
Parkerna är stängda mellan juli och september.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.