Det vackra Kerala 8 dagar.

Det vackra Kerala 8 dagar.
Pris per person från: 14 600 kr.

Kerala ligger i sydvästra Indien och räknas ofta som södra Indiens pärla! Här finns vackra stränder, orörd natur, historiska platser och ett rikt djurliv.
Vår tur börjar i kuststaden Cochin där vi får se en traditionell dansshow och tar en stadsrundtur med besök till det berömda Dutch Palace. Vi förflyttar oss till Periyar där vi besöker nationalparken som har en stor variation av flora och fauna. Vid Alleppey tar vi en tur med de berömda husbåtarna kallade
Ketuvallam. Vi studerar landsbygden på riktigt nära håll då vi färdas genom det komplexa nätverk av sjöar, åar, laguner och floder som finns här. Vår tur avslutas vid det vackra Kovalam där vi njuter av solen, det varma vattnet och de fina stränderna.

Detta ingår:
Internationellt flyg till Cochin och hem från Trivandrum.
Ankomst och avresa service.
7 nätter i dubbelrum inkl. frukostbuffé varje dag. Obs! Ena natten sover vi på en husbåt!
Transporter som har luftkonditionering.
Engelsktalande guider på alla sevärdhetsturer.
Inträdesbiljetter till alla platser som vi besöker i enlighet med resplanen.
Kathakali dansshow i Cochin.
Båttur i Periyars nationalpark.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:

Dag 1: Ankomsten till Cochin.
Vid ankomsten till Cochin möts vi upp av den lokala personalen och får transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. På kvällen besöker vi ett dans center där vi får se traditionell Kathakali dans.

Dag 2: Cochin.
Staden Cochin ligger på den indiska västkusten och är en viktig hamnstad. Staden blomstrade då de stora handelsfartygen började besöka området för att handla kryddor, kaffe och trä som de tog med sig tillbaka till Europa. I dagsläget är staden fortfarande en viktig hamnstad och här finns även en flottbas.

Efter frukost tar vi en stadsrundtur i staden där vi besöker Dutch Palace (stängt fredagar) som byggdes på 1500 talet av portugiserna men erövrades av holländarna på 1600 talet. I palatset finns imponerande väggmålningar med bilder från bland annat Ramayana eposet. Vi besöker den judiska synagogan också denna från 1500 talet. Här finns pergamentrullar från gamla testamentet samt vackra handmålningar. Vi ser också de berömda Chinese fishing nets som kastas ut från Fort Kochi för att hjälpa fiskarna. Dessa har fått sitt namn då de sägs ha tagits med hit av handelsmän från Kina. Näten används speciellt vid högvatten!
Eftermiddagen är sedan fri att spendera på egen hand.

Dag 3: Cochin – Periyar.
Vi färdas till Periyar vilket tar ca 4 timmar. I Periyar finns en mycket rik flora och fauna och här kan man se djurlivet på riktigt nära håll. Under eftermiddagen besöker vi Periyars nationalpark där vi tar en tur på sjön med båt. I parken finns elefanter, sambars, guar, vildsvin, leoparder, vilda hundar samt hjortar. Man kan även se ödlor ligga och sola sig på klipphällarna runt sjön. I Periyar finns också en fristad för tigrar.

Dag 4: Periyar – Alleppey.
Efter frukost reser vi vidare mot staden Alleppey, vilket tar ca 4 timmar. Vid ankomsten går vi ombord på vår husbåt kallad en Ketuvallam för att ta en kryssning i området som kallas Backwaters. Detta område består av ett unikt nätverk av kanaler, floder, laguner, sjör och bukter. Under vår tur kommer vi nära Keralas landskap då vi passerar frodiga fält, höga kokosnöts odlingar och utsökta små byar. Vi bor över natten på båten som stannat i mitten av sjön Vembanad.

Dag 5: Alleppey – Kovalam.
Vi äter frukost ombord på vår båt innan vi går i land och får transfer till Kovalam som ligger ca 4 timmars färdväg bort. Vid ankomsten checkar vi in på vårt hotell. Kovalam ligger vackert vid havet och här finns många fina sandstränder prydda med vajande palmträd och närliggande naturområdet med en vacker klippkust. Nu skall vi njuta.

Dag 6-7: Kovalam.
Dagarna är fri att spendera på egen hand och för att njuta av solen och stränderna.

Dag 8: Hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen i Trivandrum för att påbörja vår hemresa. Beroende på dina flygtider är ankomsten till Skandinavien samma dag eller nästföljande.

Detta ingår ej:
Avgifter för turistvisa till Indien.
Alla måltider som inte nämns i resplanen.
Alla personliga utgifter för dricks, tvätt, telefonsamtal, skatt, alkoholhaltiga drycker, avgifter för kameror och videokameror vid sevärdheter, kostnader för läkare eller medicin, skatt för att lämna flygplatsen etc.  
Reseförsäkring.

Var god att notera:
Vi checker in på hotellen efter kl. 12.00. Vi checkar ut innan kl. 12.00.
Dutch Palace i Cochin är stängt på fredagar. Synagogan är stängd fredagar, lördagar samt vid judiska högtider.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.