Det bästa av Indien 13 dagar.

Det bästa av Indien 13 dagar.
Pris per person från: 19 900 kr.

Den gyllene triangeln är en av Indiens mest populära turer då den går från huvudstaden Delhi till Agra med det makalösa Taj Mahal som står med på det flesta måste lista för ett besök till Indien. Under denna tur besöker vi även Jaipur med Amer fort samt handelsstaden Mandawa och Ranthambores Nationalpark där man kan få se tigrar och många andra djur. Denna tur ger dig verkligen det bästa av Indien!

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur till Delhi.
12 nätter i dubbelrum inkl. frukostbuffé varje dag.
Måltider enligt program.
Transporter som har luftkonditionering.
Engelsktalande guider på alla sevärdhetsturer.
Inträdesbiljetter till alla platser som vi besöker i enlighet med resplanen samt alla skatter.
1 Jeep tur vid Amer fort.
2 safari jeep turer i Ranthambore.
Electic rickshaw tur i Jaipur.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F=Frukost, L= Lunch, M=Middag)

Dag 1: Anländer till Delhi.
Vid ankomsten till Delhi möts du upp av den lokala personalen för att få transfer till ditt hotell. På eftermiddagen får vi en stadsrundtur i Delhi där du lär känna stadens mest berömda sevärdheter. Vi börjar i det nya Delhi där vi besöker parken Lodhi Gardens med dess gravplatser och monument från 1400 talet. Vi besöker även Humayun’s tomb som byggdes åt Mughal kjesaren och var en föregångare till det berömda Taj Mahal. Under turen ser vi även Sikh tempel, India Gate, the Parliament building och Rastrapati Bhawan – presidentpalatset. (M)

Dag 2: Delhi – Mandawa.
Efter frukost får vi transfer till Mandawa, vilket tar ca 6 timmar. Här byggde Rajput kejsaren ett fort på 1700 talet för att försvara den handelsvägen som gick härifrån upp till Kina och bort till mellanöstern. Staden som kom att växa fram runt fortet lockade många handelsresande och här byggdes många fina palatsliknande hus åt dessa. Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand. (F,M)

Dag 3: Mandawa.
På morgonen tar vi en stadsrundtur till fots för att utforska denna vackra stad. Mandawa är känd för sina färgglada hus och stora väggmålningar som illuminerar det omliggande landskapet. Det finns mycket att upptäcka i staden. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F,M)

Dag 4: Mandawa – Jaipur.
Idag färdas vi till Jaipur vilket tar ca 4 timmar. Jaipur är huvudstaden i Rajasthan och är en vacker stad som är fylld av rosa färger, Rajput kultur och gästvänlighet. Den grundades 1726 av Jai Singh II. Stadens tjusning ligger i dess blandning av historiska artefakt, livliga basarer och dess lokalbefolkning som ofta bär turbaner på huvudet.

Efter check in besöker vi Birla templet, som är ett hinduiskt tempel beläget vid Moti Dungari kullen. Vi tar sedan en tur med en elektisk cykel kallad rikshaw runt i staden. (F,M)

Dag 5: Jaipur.
Efter frukost åker vi till Amer Fort, som ligger i all sin prakt på en kulle i närheten av staden. Fortet började byggas 1592 av Maharaha Mansingh, som var Mughal Kejsaren Akbar’s mest framgångsrika general. Fortet omges av befästningar och har en fin utsikt över Moat sjön. Vi tar oss upp till fortet via jeep och strosar runt bland dess många borggårdar och salar. På väg tillbaka till staden stannar vi vid Hawa Mahal för fotografier. Här brukade hovdamerna sitta bakom murarna och studera livet på gatorna i staden nedanför. Vi kommer tillbaka ned till staden där vi tar en stadsrundtur.
Under vår rundtur ser vi några av de mest berömda sevärdheterna så som Stadspalatset, där den gamla kungafamiljen fortfarande bor, Jantar Mantar, det kungliga observatoriet. Vi vandrar även runt i vimlet på den lokala marknaden. (F,M)

Dag 6: Jaipur.
Dagen är fri att spendera på egen hand. (F,M)

Dag 7: Jaipur – Ranthambore.
Efter frukost får vi transfer till Ranthambores Nationalpark vilket tar ca 4 timmar. Parken var tidigare jaktmarker för Maharadjan av Jaipur och förklarades som en fristad år 1955. 1972 startades projekt Tiger här för att skydda dessa pampiga kattdjur. 1980 blev parken en nationalpark. Parken ligger i sydvästra Rajas där Vindhyas och Aravali kullarna möts. Floden Chambal ligger söder om parken, vilket gör att denna är mycket rik i flora och fanua. Inom parkområdet finns leoparder, caracals, hyenor, många fåglar och givetvis tigrar. (F,L,M)

Dag 8: Ranthambore.
På morgonen får vi vara med om en safari i parken. Vi letar efter de vilda djur som finns här och lär oss om området. Vi återvänder till hotellet och sedan har man fri tid, då man kan besöka det berömda Ranthambore fortet eller Ganesh templet. På kvällen får vi vara med om ytterligare en parksafari för att se vilka djur som vaknar nu!

Dag 9: Ranthambore – Fatehpur Sikri – Agra.
Idag tar vi en 6 timmars resa till Agra. På vägen besöker vi Fatehpur Sikri. Den ödelagda staden är bygd i röd sandsten av the Great Mughal kjesaren Akbar på 1500 talet. På sin tid var staden större än London och hade många palats och moskéer inom dess väggar. Strosa runt och beundra de nästa intakta byggnaderna.

Vi fortsätter sedan till Agra där det magnifika Taj Mahal finns. (F,M)

Dag 10: Agra.
Efter frukost besöker vi det berömda Taj Mahal . Taj Mahal byggdes på 1500-talet av kejsaren Shah Jahan. Den är symmetriskt byggd i vit marmor och gör sig lika bra från alla vinklar. Denna byggnad är ett mästerverk som tog mer än två decennier att bygga och idag är byggnaden en symbol för en mans kärlek till sin hustru. Platsen får alla som tror att choklad och blommor är tillräckligt för att uttrycka sin kärlek att tänka igen. Vår tur tar oss sedan med till Agra Fort. Det röda fortet är byggt i en mängd olika stilar från 1100-talet till 1600-talet. Vi besöker dess Hall of Public Audience och Royal Pavilion. Vänligen observera att Taj Mahal är stängt på fredagar. (F,M)

För den som önskar kan man på kvällen boka till en Mohabbat-E-Taj Show. Här får man se olika kärlekshistorier spelas upp. Denna show kostar ca 36 dollar per person att titta på.

 

Dag 11: Agra – Delhi.
Idag får vi transfer tillbaka till Delhi, vilket tar ca 4 timmar. Vid ankomsten i Delhi checkar vi in på vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F,M)

Dag 12: Delhi.
Dagen är fri att spendera på egen hand.

Man kan boka till följande tillvalutflykt om man vill- Old Delhi Bazaar & Food Walk with Masterji Kee Haveli. Kostnad 54 usd per person.
Under denna turen promenerar man genom Delhis gamla kvarter för att smaka på olika maträtter från noga utvalda affärer. Vi tar en promenad genom den färgglada Basaren och tittar på de lokala hantverken som finns i området. Här finns också många små tempel, helgedomar och gamla moskéer. Under turen besöker vi också ett typisk Haveli hus. Detta 3 våningshus ligger mot en borggård och har hela 58 dörrar!
Turen avslutas med ett besök till ett hinduiskt hem där vi får en demonstration av hur man lagar till en typisk indisk vegetarisk rätt! (F,M)

Dag 13: Hemresa.
Vi får transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. Beroende på dina flygtider är ankomsten till Skandinavien samma dag eller nästföljande. (F)

Detta ingår ej:
Avgifter för turistvisa till Indien.
Alla måltider som inte nämns i resplanen.
Alla personliga utgifter för dricks, tvätt, telefonsamtal, skatt, alkoholhaltiga drycker, avgifter för kameror och videokameror vid sevärdheter, kostnader för läkare eller medicin, skatt för att lämna flygplatsen etc.  
Tilläggs utflykter i Agra och Delhi.
Reseförsäkring.

Var god att notera:
Vi checker in på hotellen efter kl. 12.00. Vi checkar ut innan kl. 12.00.
Taj Mahal i Agra är stängt på fredagar.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.