Lilla Tibetresan 6 dagar.

Lilla Tibetresan 6 dagar.

Pris per person från: 9 900 kr

Upplev Dalai Lamas heliga Tibet och staden Lhasa där vi besöker kloster och lär oss om uråldriga traditioner. Ta en tur ut på landsbygden och förundras över skönheten vid Yamdrok sjön och Karola glaciären.

Detta ingår:
5 nätter i dubbelrum inkl. frukost varje dag. 
All transfer.
Engelsktalande guider på alla sevärdhetsturer. 
Inträdesbiljetter till alla platser som vi besöker i enlighet med resplanen.
Utflykter enligt dagspresentationen nedan.
Tibet tourism Bureau Permit
Statlig skatt
2 flaskor mineralvatten per dag.
Syrgasflaska för nödfall.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L = Lunch, M= Middag.)

Dag 1: Ankomsten till Lhasa.

Vid ankomsten till Lhasa möts vi upp av den lokala personalen och får transfer till vårt hotell.Tar ca 45 minuter. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand och för att acklimatisera sig till höjden. Lhasa ligger på 3660 meters höjd över havet så tänk på att gå sakta och drick mycket vatten.

Dag 2: Lhasa.

Efter frukost beger vi oss ut på en sightseeingtur till klostren Drepung och Sera.
Drepung klostret byggdes 1416 och ligger på sluttningarna av Mt. Ganpoi Utse. Klostret var det största av alla Geluk kloster och här bodde en gång över 10,000 munkar. Den 5te Dalai Lama bodde här innan han flyttade till Potala palatset. Idag har klostret en stor samling av historiska föremål och buddistiska skrifter.

Sera klostret är byggt på sluttningarna av Tatipu berget och dess namn betyder rosor. Munkarna här kallas Lamas och deras dagliga debatt vid kl. 3 är vad klostret blivit mest känt för. Denna debatt då man använder både livliga ord och kroppsspråk är en unik upplevelse för just detta kloster! (F)

Dag 3: Lhasa.

Dagens tur går till tre av Lhasas mest berömda sevärdheter, Potala Palace, Jokhang Temple and Bhakhor Marknaden.
Potala palatset kallas också för vinterpalatset och är hela 117 meter högt och har 13 våningar. Vi tar en guidad tur genom några av palatsets 1000 rum studerar de många tavlor och helgedomar som finns här. I palatset ligger också de 8 Dalai Lamas begravda.
Jokhang Templet räknas som det mest heliga av alla Tibets tempel. Det grundades av prinsessan Bhrikuti från Nepal som giftes bort till den tibetanska kungen Songtsen Gampo. I hennes ära är templets ingång belagd åt väster, vilket är i Nepals riktning. Det mest imponerande vid templet är dock de närliggande kapellbyggnaderna. 
Vid Bhakhor Marknaden kan man hitta tibetanskt hantverk, buddistiska artefakter, mattor, målningar och många andra saker att köpa med sig hem eller bara studera. Vi återvänder till vårt hotell. (F)

Dag 4: Lhasa – Gyantse – Shigatse.

Vi lämnar Lhasa och tar oss genom Kampala passet (4,790 m) för att besöka Yamdrok Lake. Detta är en av de 3 heliga sjöarna i Tibet. Från sjöns kant kan man njuta av dess blåa vatten och vyn över det snötäckta berget Nyenchen Khangsar (7.191 m) på avstånd. Vi fortsätter till Karola Glacier innan vi tar oss till Gyantse och dess kloster Pelkor Chode. Klostret är känt för dess arkitektur, statyer och väggmålningar. Vi övernattar i Shigatse. (F)

Dag 5: Shigatse – Lhasa  

Idag besöker vi Tashilunpo klostret som är hemvist åt Panchen Lama innan vi återvänder till Lhasa. Vi övernattar i Lhasa. (F)

Dag 6: Lhasa.

Transfer till flygplatsen. Detta avslutar vår resa i Tibet. (F)

 

Detta ingår ej:
Internationellt flyg tur och retur till China och inrikesflyg till Tibet. Kan bokas på egen hand eller genom oss. Kontakta oss för mer information.
Alla måltider som inte nämns i resplanen.
Alla personliga utgifter för dricks, tvätt, telefonsamtal, skatt, alkoholhaltiga drycker, avgifter för kameror och videokameror vid sevärdheter, kostnader för läkare eller medicin, skatt för att lämna flygplatsen, privat transfer vid missad ankomst etc.  
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong.

Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.