Det bästa av Zanzibar 8 dagar.

Det bästa av Zanzibar 8 dagar.
Pris per person från: 14 500 kr

Följ med till ön Zanzibar. Utforska dess långa historia under en rundtur i staden Stone Town. Besök Jozani forest, hemvist för den röda colobus apan och sällsynta antiloper. Koppla av på stranden i Nungwi och njut av den underbara indiska oceanen eller ta en utflykt för att fiska, se delfiner, studera den vackra solnedgången etc.

Detta ingår:
Internationellt flyg tur och retur till Zanzibar.
All transfer.
3 nätter i Stone Town på Tembo house hotell eller liknande.
4 nätter i Nungwi på Langi Langi hotell eller liknande.
Stadsrundtur i Stone Town.
Tur till Jozani Forest. Entréavgifter ingår.
Engelsktalande guide.
Måltider enligt nedan.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst till Stone Town Zanzibar.
Vid ankomsten till Stone Town möts du upp av vår personal och får transfer till ditt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.

Dag 2: Stone Town.
Idag får vi en stadsrundtur i Stone Town. Turen börjar med ett besök till Zanzibars färggranna marknad där man kan hitta färska grönsaker samt tropiska frukter.
Vi besöker sedan en gammal katedral som byggdes 1874 och står på platsen där den gamla slavmarknaden låg. Katedralens högaltare är byggt på den platsen där slavarna brukade få piskstraff. Slaveriet förbjöds 1873 av Sultanen av Zanzibar.
Turen går sedan vidare till den gamla Sultanens residens, ‘Tip Tip House’, gamla fortet, ‘Peoples Palace’ och ’the House of Wonders’ där man kan förundras av öns gamla historia.
Dagen avslutas med en promenad längs de smala gatorna i gamla Stone Town, vilket är hjärtat av Zanzibars historia. (F)

Dag 3: Stone Town – Jozani – Stone Town.
Dagens tur går till Jozani forest som är ett ekosystem i en klass för sig. Jozani Forest ligger ca 35 km sydöst om Zanzibars stad i dess södra region. Det är den enda kvarvarande naturliga skogen på ön Zanzibar. Jozani täcker ett område av 10 kvadratkilometer med skog, träsk och evergreen träd.

Jozani representerar en viktig tillflykt för den återstående Ungulaiska faunan så som den sällsynta röda Colobus apan, den lilla Zanzibar leoparden och antiloper, så som de sällsynta Zanzibar duicker och sunni. Har vi tur får vi se dessa djur under dagen! (F,L)

Dag 4: Stone Town – Langi Langi.
Vi får transfer norrut till Nungwi och Langi Langi. Hotellet ligger vackert beläget vid Indiska oceanen och man kan välja att bo i rum med havsutsikt eller utsikt över trädgården. Hotellet har en pool och en restaurang som serverar både lokal och internationell mat. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dag 5 – 7: Langi Langi.
Dagarna är fria att spendera på egen hand. Koppla av vid poolen, njut av stranden eller boka någon tilläggsutflykt så som en kryddtur, en tur till Prison Island, en snorklingstur med en dhow, en dhow solnedgångstur, en delfintur eller olika fisketurer. (F)

Dag 8: Hemresa.
Dagen är fri att spendera på egen hand tills det är dags för hemresa. Vi får transfer till flygplatsen. Detta avslutar vår Zanzibar tur. (F)

Detta ingår ej:
Visum till Tanzania.
Måltider som inte nämns i programmet. Om man vill kan man köpa till hel eller halvpension på Langi Langi. 
Dryck.
Dricks.
Infrastrukturskatt 1 dollar per person/per natt som betalas kontant på plats.
Tilläggsutflykter i Nungwi.
Reseförsäkring.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.