Klassiska Sydafrika 14 dagar.

Klassiska Sydafrika 14 dagar.
Pris per person från:34 500 kr

Vi besöker Sydafrikas mest klassiska sevärdheter. Den berömda Kruger parken, huvudstaden Pretoria och Mpumalanga provinsen känd som Paradise country. Vi färdas längst den magnifika garden route, besöker en strutsfarm och ser kalkstensgrottorna vid Oudtshoorn. Vi hinner också med ett besök till Swaziland där vi lär oss om den inhemska kulturen i detta kungarike. Turen avslutas i Kapstaden där vi tar en utflykt till Cape Peninsula för underbara vyer över kusten.

Tips! Denna tur går utmärkt att förlänga med ett besök till en vingård i Franschhoek området. Kontakta oss för information och pris.

Detta ingår:
Internationellt flyg till Johannesburg och hem från Kapstaden.
All transfer.
13 nätter på standardklasshotell inkl. frukost.
Utflykter enligt program nedan.
Transport under utflykter.
Måltider enligt program nedan.
Resegaranti via svenska kammarkollegiet.

 Dagspresentation:
(F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Dag 1: Ankomst Johannesburg.
Vid ankomsten till Johannesburg möts du upp av den lokala personalen och får transfer till ditt hotell. Johannesburg är den största och mest folkrikaste staden i Sydafrika. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. Ta en sightseeingtur eller koppla av på ditt hotell. På kvällen möts vi upp i lobbyn för en genomgång av turen samt för att träffa övriga resenärer.

Dag 2: Johannesburg – Mpumalanga.
Vi lämnar Johannesburg på morgonen för att bege oss till Pretoria, Sydafrikas huvudstad. Vi tar en kort stadsrundtur innan vi fortsätter till Mpumalanga provinsen som kallas Paradise Country. På vägen besöker vi de historiska städerna Dullstroom och Lydenburg. Vi kommer fram till Hazyview genom Long Tom Pass och tar in på vårt hotell. (F)

Dag 3: Mpumalanga.
Efter frukost färdas vi längs en av landets mest sceniska vägar- den berömda Panorama Route. Här kan vi se fantastiska vyer, spektakulärt landskap och utsökta vattenfall. Vi besöker platser så som Bourke’s Luke Potholes, God’s Window, the Three Rondawels and Blyde River Canyon – som är den tredje största canyonen i världen. Sen eftermiddag återvänder vi till Hazyview. (F)

Dag 4: Kruger nationalparken.
Dagen börjar med en tidig morgonkaffe eller te. Vi åker sedan ut på en öppen jeepsafari ihop med en engelsktalande park ranger i den världsberömda Kruger nationalparken. Vi letar efter de stora big five – noshörning, Buffalo, lejon, leopard och elefant. Men söker även efter andra djur som har sin hemvist här. Parken är också känd för sitt stora fågelliv. Efter turen återvänder vi till hotellet. Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand. För dem som vill kan man köpa till ytterligare en gamedrive i parken. (F)

Dag 5: Mpumalanga – Eswatini Swaziland.
Idag besöker vi Swaziland som är ett eget kungarike beläget inom Sydafrikas gränser. Swaziland är känt för dess vackra natur, hantverk och färgrika kultur. Vi får träffa Eswatini folket och vi lär oss om deras liv, kultur och traditioner. (F,L,M)

Dag 6: Eswatini Swaziland – Zululand.
Efter frukost åker vi söderut för att återvända till Sydafrika. Vi kommer in i regionen Zululand berömd för dess traditionella runda hyddor. Vi övernattar i Hluhluwe-Umfolozi regionen. För den som vill kan man på eftermiddagen köpa till en gamedrive i Hluhluwe-Umfolozi game reserve känd för sina svarta och vita noshörningar. (F)

Dag 7: Zululand – Durban.
På morgonen tar vi en kryssning på Lake St. Lucia innan vi får transfer till Durban. På vägen passerar vi traditionella Zulu Kraals, eukalyptus planteringar och sockerrörsfält. Vid ankomsten till Durban checkar vi in på vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand och för att njuta av de gyllene stränderna vid indiska oceanen. (F)

Dag 8: Durban – Knysna.
Idag flyger vi från Durban till Port Elizabeth för ett besök till den vackra Tsitsikamma skogen och Tsitsikamma National Park and Storms River Mouth. Efter besöket hit fortsätter vi Knysna som ligger i hjärtat av den berömda Garden route på stranden av en vacker lagun. (F,M)

Dag 9: Knysna.
Om vädret tillåter tar vi en kryssning på lagunen till Featherbed Nature Reserve där vi tar oss upp till utsiktsplatsen för underbara vyer över området. Vid återkomsten till hotellet äter vi lunch. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F,L)

Dag 10: Knysna – Oudtshoorn.
Dagen börjar med en tur över Outeniqua passet till staden Oudtshoorn som räknas som strutsarnas huvudstad. Vi besöker en strutsfarm där vi får en guidad tur och en lättare lunch. Efter besöket här beger vi oss till de berömda kalkstensgrottorna kallade Cango Caves. Sen eftermiddag kommer vi till vårt hotell. Kvällen är fri att spendera på egen hand. (F,L)

Dag 11: Oudtshoorn – Kapstaden.
För dem som önskar kan man köpa till en tidig morgonsafari för att se Meerkats. Dagen börjar med en tur till Barrydale där vi besöker en lokal skola. Vi träffar lärarna och eleverna och får lära oss mer om deras vardagsliv. Vänligen observera att besöket hänger på att skolan är öppen den dagen vi är i området. Vi fortsätter sedan till den pittoreska och historiska staden Montagu känd för sitt spa, innan vi kommer fram till Kapstaden. (F)

Dag 12: Cape Town.
Dagen är fri att spendera på egen hand och för att utforska staden. Boka gärna en extra tur till Robben Island. På kvällen träffas vi för en middag med underhållning. (F,M)

Dag 13: Cape Town.
Vi tar en heldagsutflykt till Cape Peninsula varifrån man har underbara vyer över kusten. Vi kör genom Sea Point till byn Hout Bay och vidare till Cape Point – platsen där Atlanten och Indiska oceanen möts. På vägen tillbaka till Capetown besöker vi Simons Town och Boulders Beach där de som vill kan besöka en pingvinkoloni. (Entrén ingår ej.) Vi passerar också fiskebyn Fish Hoek och Muizenberg. (F)

Dag 14: Hemresa.
Dagen är fri att spendera på egen hand tills det är dags för att beger sig till flygplatsen för hemresan. (F)

Detta ingår ej:
Måltider som inte nämns i programmet.
Dryck.
Dricks.
Ev. lokala flygplatsskatter.
Tilläggsutflykter.
Reseförsäkring.

Denna turen har följande avgångsdatum under 2021:
Sep 5,12,19 och 26
Okt 3, 10,17,24 och 31 
Nov 7,14,21 och 28 
Dec 5 och 12

OBS! En delbetalning för turen måste göras vid bokning. Slutbetalning sker 50 dagar innan avresa för denna tur.

OBS! Glöm ej kolla upp de aktuella visumreglerna för Swaziland.

Priserna är beräknade per person i delat dubbelrum.
Priserna är baserade på lägsta bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter.